0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Haziran 2019 Cuma 09:56:00 - Güncelleme:21 Haziran 2019 Cuma 10:08:00

Binali Yıldırım gündeme getirmişti! Akşam gazetesi, Ekrem İmamoğlu'nun hayalet vakfının izini sürdü! İşte şok detaylar...

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı tarihi canlı yayın programında Binali Yıldırım İmamoğlu'na Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı'nı sormuş ancak yanıt alamamıştı. Akşam Gazetesi, o vakfın izini sürdü ve çarpıcı detaylara ulaştı.

Cumhur İttifakı İBB adayı Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz pazar günü katıldığı programda Ekrem İmamoğlu’na sorduğu Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı’nın izini AKŞAM sürdü. İmamoğlu, kendisine yakın partili meclis üyeleri ve belediyeye iş yapan yakın dostlarıyla 2018 Haziran ayında Batı İstanbul Vakfı’nı kurdu.

Vakfın faaliyetleri eğitim, tarih, kültür, bilim, sanat ve sportif alanlar olarak belirlendi. Mal varlığı nakit 100 bin TL olarak kayıt altına alınan vakfın CHP’li Meclis üyeleri Haluk Karataş, Fatih Keleş, İsmail Doğan Subaşı ve İmamoğlu’nun danışmanı Cengiz Özkarabekir’in yönetim kurulu üyesi olduğu vakfın kurucuları arasında, CHP İstanbul eski milletvekili Süleyman Çelebi, başkan danışmanı Erhan Bayladı, Mehmet Çalık ve CHP’nin seçim kampanyalarını yürüten Necati Özkan da yer alıyor. İmamoğlu’nun başkanı olduğu Batı İstanbul Vakfı ile ilgili internette araştırma yaptığınızda hiç bir bilgiye rastlanmıyor.

HİÇBİR İLETİŞİM YOK

Vakfın internet adresi yapım aşamasında. Merkezi ise İmamoğlu’nun Beykonakları’nda bulunan eski evi. İletişim numarası olarak gösterilen numara 0539 791 1... Onu da açan yok.

Araştırma teknesi yapıyoruz

Vakıf yöneticilerinden eski CHP'li vekil Süleyman Çelebi, “Vakıfta aktif görevlerim var. Bir sürü şey yapıyoruz. Tarih araştırmaları yapıyoruz. Belediye ile bağlantılı olup olmadığını bilmiyorum ama çalışmalarımız bağışlarla yapılıyor” dedi. İmamoğlu vakıfla ilgili yaptığı konumasında “Büyükçekmece’de 8 batık bulundu. Batı İstanbul Vakfı’nı da bu amaçla kurduk. Vakfın önceliği tarih ve araştırma. Ayrıca Marina’nın desteği ile sualtı araştırmalarına önderlik yapacak 19 metrelik bir araştırma teknesi yapılıyor” demişti. Ancak bu açıklamadan sonra bulunan batıklar ne oldu, hiçbir bilgi yok.

Güvenliğin haberi olmaz mı?

AKŞAM Vakfın resmi  kayıtlardaki adresi  olan İmamoğlu’nun  Beykonakları’ndaki evinin  bulunduğu yere gitti.  Güvenlik görevlileri ise “böyle bir yer yok”  yanıtını verdi.


Kaynak: Akşam

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX