0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Haziran 2019 Pazar 18:56:00 - Güncelleme:23 Haziran 2019 Pazar 18:57:00

Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu oy oranları nasıl? Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu seçim sonucu son dakika canlı izle!

23 Haziran seçimleri bugün gerçekleştirildi. YSK kararı ile bugün tekrar edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oylar kullanıldı. Milyonlarca seçmen oylarını kullanmak için sandık başındaydı. 31 Mart seçimlerindeki sandık seçmen listeleri, değiştirilmeden bu seçimde de kullanıldı. Bu seçim yenileme seçimi niteliğinde bir seçim olduğu için bu süreçte 18 yaşını dolduranlar ve askerden gelenler oy kullanamıyor. İstanbullu seçmenler sandıklarının kapanmasının duyurulmasının hemen ardından son dakika açılan sandık sayıları ve son dakika oy oranları araştırmaya başladılar. Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler, oylarını kullanmış olsa bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak. YSK tarafından yayın yasağı kaldırılmadan sonuçlar açıklanamayacak. Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu son dakika oy oranları sizlerle... 23 Haziran 2019 seçim sonuçları canlı takip et izleme linki haberimizin detaylarında...

İstanbul seçimini yaptı. Sabah saat 08:00'da başlayan oy verme işlemi sona erdi, kapanan sandıklar oy sayımı için açılıyor. Tekrar edilen seçimde Cumhur İttifakı'nın (AK Parti) adayı Binali Yıldırım, Millet İttifakı'nın (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi'nin adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi'nin adayı Mustafa İlker Yücel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarıştılar. Oy kullanma işleminin tamamlanması ve sandıkların kapanması ile birlikte tüm vatandaşlar Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu son dakika oy oranları ve açılan sandık sayılarını merak etmeye başladılar. Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu son dakika oy oranları! 23 Haziran 2019 seçim sonuçları canlı takip et izleme linki haberimizin içerisinde sizler için yer alıyor.... 

BİNALİ YILDIRIM EKREM İMAMOĞLU SON DAKİKA OY ORANLARI! 

BİNALİ YILDIRIM EKREM İMAMOĞLU OY ORANLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

23 HAZİRAN 2019 SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP ET!

SEÇİM YASAKLARI NELERDİR?
Yerel seçimlerde oy verme günü saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

Oy verme günü düğünler seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00'den sonra yapılabilecek.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinde belirtilen silahları köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.

Oy verme günü radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.

Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

NASIL OY KULLANACAĞIZ?

İstanbul'da yeniden yapılacak seçimde, 31 Mart'ta kullanılan oy pusulaları baz alındı. Seçime katılan partilerin yerlerine belirleyen kura çekimi bu kez yapılmadı. Sadece seçimden çekilen partiler pusuladan çıkarıldı.

İstanbul Büyükşehir Başkanlığı için 4 parti ve 17 bağımsız aday yarışacak.

Pusulanın ilk sırasında Saadet partisi, İkinci sırada Vatan Partisi, üçüncü sırada CHP ve dördüncü sırada AK Parti yer alıyor.

17 bağımsız adayın ismi de parti logolarından ayrı bir bölümde 2 sıra halinde dizildi. 31 Mart'taki bağımsız adayların bazıları da 23 Haziran seçimlerine katılmama kararı almıştı.

Yeni oy pusulaları mühürlenerek İstanbul'un 39 ilçesindeki seçim kurullarına gönderildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX