0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Ocak 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:13 Ocak 2019 Pazar 08:00:00

'Bin pişman olacaklar'

Başkan Erdoğan, Kocaeli'de aday tanıtım toplantısında Türkiye'yi kara kışa gömmek isteyenlerin şimdi aynı sancıyla kıvrandığını belirterek, “Besledikleri terör örgütleri kendi başlarına bela olacak” dedi. 

Devlet Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Kocaeli belediye başkanları tanıtım toplantısına katıldı. Konuşmasında terör örgütlerine kucak açan Avrupa ülkelerini sert sözlerle eleştiren Erdoğan, “Güya Arap Baharı'nı ülkemize de taşıyıp bizi kara kışa gömmek isteyenler şimdi kendileri aynı sancıyla kıvranıyorlar. Dün kurumlarımız içindeki ihanet şebekelerini kullanarak, Türkiye'ye diz çöktürmenin hesaplarını yapanlar bugün kendi yönetimlerindeki kargaşaların üstesinden gelemiyorlar. Türkiye'yi tehdit etmesi için semirtip silahlandırdıkları terör örgütleri PKK, YPG'si, FETÖ'sü, DEAŞ'ıyla, eninde sonunda kendi başlarına bunlar bela olacak” dedi. 

ANLAŞMA YOLUNU SEÇİYORLAR 

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Demokraside ve ekonomide kat ettiğimiz mesafe hem bugünlere gelmemizde, hem hedeflere ulaşmamız konusunda çok büyük güvence. Geçmişte istedikleri gibi yönlendirenler artık bunu yapamadıklarını gördükleri için gelip bizimle anlaşma yolunu seçiyorlar. Ülkemizin güney sınırlarını terör koridoruyla kuşatıp medeniyet ve kültür coğrafyamızda irtibatımızı kesmek isteyenler, şimdi her geçen gün kendi içlerine kapanıyor, dış dünya ile aralarına duvarlar örüyorlar. Daha bunlar iyi günleri. Terör örgütleri uyuşturucudan haraca, insan kaçakçılığından fuhşa kadar her türlü mafyatik yöntemle kendilerini koruyup kollayanların kabusu haline dönüşecek. İşte o gün terör örgütleriyle dans etmeyi siyaset sananlar bin pişman olacaklar ama iş işten de geçmiş olacak.” 

KORİDORA İZİN VERMEDİK 

“Eğer Türkiye, eski Türkiye olsaydı bugün Suriye'de o terör koridoru da kurulmuştu” ifadesini kullanan Başkan Erdoğan, “Irak paramparça edilmişti, Filistin gibi, Bosna gibi kadim davalarımızdan eser kalmamıştı. Bunu biz söylemiyoruz. Çeşitli vesilelerle görüştüğümüz dünyadan ve bölgemizden siyasetçiler, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, iş adamları, herkes bize fısıltıyla veya yüksek sesle bunu ifade ediyorlar” diye konuştu. 

2030'DA TÜRKİYE 5. ÜLKE OLACAK 

Konuşmasında ekonomik değerlendirmelerde de bulunan Başkan Erdoğan, Türkiye'nin 2019 yılında bir kez daha herkesi şaşırtarak, çok iyi bir ekonomik performans ortaya koyacağına yürekten inandığını vurguladı. Erdoğan, “Biz ülkemizi ve milletimizi bir üst lige çıkarmakta kararlıyız. İşte İngilizlerin çok önemli bir kuruluşu açıklamayı yaptı. Ne dedi? '2030 yılında Amerika üçüncü sıraya, Türkiye ise beşinci sıraya yükselecek' dedi. Biz demedik, bunu İngiliz şirket söylüyor. Milletimizin de aynı kararlılıkta olduğunu gördüğümüz için gerektiğinde yedi düvele meydan okumaktan çekinmiyoruz” açıklamasında bulundu. 

KOCAELİ'NİN ADAYLARINI AÇIKLADI

Kocaeli'de 3 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Karaosmanoğlu partideki '3 dönem kuralı' nedeniyle bu kez aday gösterilmedi. 

AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın oldu. İlçe belediye başkanları ise şunlar: Başiskele: Yasin Özlü, Çayırova: Bünyamin Çiftçi, Darıca: Muzaffer Bıyık, Derince: Zeki Aygün, Dilovası: Hamza Şayir, Gebze: Zinnur Büyükgöz, Gölcük: Ali Yıldırım Sezer, İzmit: Azize Sibel Gönül, Kandıra: Adnan Turan, Karamürsel: İsmail Yıldırım, Kartepe: Muhammet Mustafa Kocaman, Körfez: Şener Söğüt 

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Kocaeli bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden, gönül belediyeciliğinden yana kullanacaktır. AK Parti kadroları bir kez daha zafer sancağını şehrimizde dalgalandıracaklardır” dedi. 

EDİRNE AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİYLE TANIŞACAK

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Edirne'de belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Edirne'nin 31 Mart'ta AK Parti belediyeciliğiyle tanışacağını ifade eden Karaaslan, konuşmasının ardından adayları tanıttı. Koray Uymaz'ın belediye başkan adayı olduğu Edirne'de ilçe adayları şu isimlerden oluştu. Enez: Abdullah Bostancı, Havsa: Aydın Balkan, İpsala: Mehmet Kerman, Keşan: Mustafa Helvacıoğlu, Lalapaşa: İsmail Arslan, Meriç: Nihat Yörük, Süloğlu: Saim Kulaklı, Uzunköprü: Azbiye Ataş, Beyendik: Ferat Gülver, Esetçe: Cemal Deniz, Kırcasalih: Necmettin Parazik, Küplü: Salih Derin, Subaşı: Hasan Çatalkaya, Yenikarpuzlu: Ufuk Atalay, Yenimuhacir: Mustafa Türker. 

AYDIN'A MİLLETVEKİLİ ADAY 

AK Parti'nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı, halen Aydın milletvekili olan Mustafa Savaş oldu. Aydın belediye başkan adayları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın katıldığı toplantıda açıklandı. İlçe başkan adayları şunlar: Bozdoğan: Ufuk Altıntaş, Buharkent: Mehmet Erol Çine: Celal Özden, Didim: Mümin Kamacı, Kuşadası: Fuat Akdoğan, Koçarlı: Nedim Kaplan, Kuyucak: Metin Ertürk, Köşk: Nuri Güler, Sultanhisar: Ertegün Ünal, Yenipazar: Suat Menderes. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX