0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Ağustos 2019 Salı 19:29:00 - Güncelleme:23 Ağustos 2019 Cuma 10:11:00

Bekçilik mülakat sınavı ne zaman?

Bekçilik mülakat sınavı ne zaman? sorusunun yanıtı binlerce bekçi adayı tarafından merak ediliyor. Bekçilik yazılı sınavına giren ve başarılı olan adaylar sonraki aşamalar hakkında araştırma yapmaya başladı.

Bekçilik mülakat sınavı ne zaman? sorusunun yanıtı binlerce bekçi adayı tarafından merak ediliyor. Bekçilik yazılı sınavına giren ve başarılı olan adaylar sonraki aşamalar hakkında araştırma yapmaya başladı. Yazılı sınavdan başarılı sonuç elde eden binlerce bekçi adayı şimdi de fiziksel yeterlilik ve sözlü mülakat sınavına girecek. Bu sınavlarda da başarı gösteren adaylar diğer aşamaları da geçmeleri halinde bekçilik görevine atanacak. Adaylar, bekçilik yazılı sonuçlarını geçtiğimiz hafta bayramdan önce öğrenmişti. Peki, Bekçilik mülakat sınavı ne zaman? Bekçilik fiziksel yeterlilik ve sözlü sınavı nasıl olacak? İşte bekçilik alım süreci ile ilgili detaylar..

BEKÇİLİK SÖZLÜ MÜLAKAT SINAVI NASIL YAPILACAK?

Fiziki yeterlilik sınavında adayların bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını uygulamalı olarak komisyon tarafından incelemeye alınacak. Fiziki sınavda başarı alt sınırı ise 60 puan olacak. Bu puanın altında kalan adaylar başarısız sayılarak elenecekler.

Özgüven seviyesi ve beden dilinin değerlendirmeye alınacağı sözlü mülakat sınavında ise; adaya genel kültür sorularının yazılı olduğu kartlar arasından bir kart seçtirilecek ve o konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilecek. Komisyon adaya konuyla ilgili sorular soracak. Böylece; konuyla ilgili bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 kategoride değerlendirilecek. Her bir kategori 20 puan olacak ve başarılı olması için toplamda 70 puana ulaşması beklenecek.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX