0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Temmuz 2021 Pazartesi 09:33:00 - Güncelleme:12 Temmuz 2021 Pazartesi 09:33:00

Başkanı tarif etti, ‘adayım' diyemedi

Kılıçdaroğlu yine ‘adayım' diyemedi. Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının niteliklerini saydı ancak adaylığını yine açıklayamadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de Muhtarlar Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Adının geçtiği cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, adayın niteliklerini saydı ancak bir türlü aday olduğunu söyleyemedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

'ALİ Mİ VELİ Mİ'

"Son günlerde bir cumhurbaşkanlığı tartışması oluyor. Ali mi olsun, Veli mi olsun diye anketler geziyor ortalıkta. Önce ülkesini seven her vatandaşın elini vicdanına koyup şunu düşünmesi lazım, 'bu memlekete nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı' asıl sorumuz bu olmalı. Öyle bir cumhurbaşkanı olmalı ki 83 milyonu kucaklamalı. Ne olmalı? Cumhurun başkanı olmalı. Yani tarafsız olmalı. Yani bir partinin genel başkanı değil bütün vatandaşları kucaklamalı."

BİR DE HAKARET ETTİ

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin günün 24 saati konuşma yapması doğru değil. Cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz" diyerek hakaret içeren ifadeler kullandı.

Etiketler : EDİRNE MUHTAR BULUŞMASI KEMAL KILIÇDAROĞLU
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX