0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Haziran 2019 Pazar 12:26:00 - Güncelleme:30 Haziran 2019 Pazar 13:27:00

Başkan Erdoğan'dan Yarbay Çomora'ya övgü: Türk askerlerini Yunan'a teslim etmedi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'da Türk Toplumuyla Buluşma programında 1. Dünya Savaşı sonrası Türk esirleri Yunanlılara teslim etmeyen Yarbay Çomora'dan övgüyle bahsetti.

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları;

Birinci Dünya Savaşı'nda Ruslara esir düşen ve yıllarca Rusya'da esir kalan askerlerimizi memleketimize getirmek üzere bir Japon gemisi kiralanır. Rusya'nın o dönem Japonya'nın kontrolünde olan Vladivostok kentinde askerlerimiz gemiye biner ve gemi 45 günün arından Ege'ye ulaşır. Gemi Midilli Adası yakınlarında Yunanlılar tarafından durdurulur. Yunanlar geminin sorumlu komutanından askerimiz teslim etmesini ister ve Japon komutan bu teklifi reddeder. Bu insanlar bana emanet ben bunları İstanbul hükümetine teslim edeceğim başka kimseye de vermem der. Bunun üzerine gemi zorlu Pire limanına çekilir ve askerlerimizle birlikle bu komutan geminin Japon tayfasıyla beraber 8 ay bekletilir. Her türlü baskı ve zorluğa rağmen Japon komutan askerlerimizi Yunan'a teslim etmez. Bu geminin adı Heymeymoro'dur.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX