0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Temmuz 2020 Salı 14:22:00 - Güncelleme:21 Temmuz 2020 Salı 16:36:00

Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamalar: Heveslenmeyin, prim vermeyeceğiz!

Son dakika gelen habere göre; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısı gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gerek ülkemizin içinde, gerek dışında ister Irak'ın kuzeyinde, Suriye'nin kuzeyinde, Libya'da, Azeri kardeşlerimize karşı Ermenistan'ın yaptığı saldırılarda hiçbir zaman mazlumları yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.' ifadelerine yer verdi. Erdoğan, "Kimsenin hakkına göz dikmeyen ancak kendi hakkını da söke söke alan bir ülke olarak hareket etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin 2. yılı nedeniyle düzenlenen programda konuşuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"15 Temmuz gecesi milletimiz dünya demokrasi tarihine geçmiştir. Geçmişte en küçük sarsıntıda yerle yeksan olan Türkiye'den sınamaları başarıyla veren Türkiye'ye ulaştık.

Dünyanın siyasi ve ekonomik gerilimlerden iç çatışmalara, yılbaşından buyana koronavirüs belasıyla tahribatına karşı pek çok alanda yalpaladığı bir dönemde Türkiye dimdik ayakta kalarak farkını ortaya koymuştur. Hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyoruz. Bu kutlu yürüyüşte ülkesinin yanında yer alan herkesten Allah razı olsun diyorum.

DOĞRUDAN MİLLETİN İRADESİYLE GERÇEKLEŞEN TEK REFORM

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, 200 yılı bulan demokrasi arayışlarımızda doğrudan milletin iradesiyle hayata geçirilen tek yönetim reformudur. Demokrasinin özüne uygun bu reformun sahibi milletimizin ta kendisidir.

DAHA HIZLI REFLEKSLER VERİLİYOR

Türkiye yeni sistemle birlikte krizlere karşı daha hızlı refleksler verme imkanına kavuştu. Doğu Akdeniz'deki gelişmelerden koronavirüse birçok alanda bunun yansımalarını gördük.

Aksaklıklarımızı düzeltmeye çalışıyoruz. Yeni sistemin verdiği imkanlarla eksiklikleri hızla tamamlıyoruz. Her değişim gibi, bunun da oturması zaman alacaktır. Hayatımızın hiçbir döneminde milletimize rağmen iş yapmayı, hele hele millete karşı durmayı aklımızdan bile geçirmedik.

HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kendi hakkını söke söke alan bir devlet olmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman mazlumları yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.

Kimsenin hakkına göz dikmeyen ancak kendi hakkını da söke söke alan bir ülke olarak hareket etmeye devam edeceğiz.

AKSAMAYA MEYDAN VERMEDİK

Mahalli idareler seçimi ve salgına rağmen yürütmenin çalışmalarında aksamaya meydan vermedik. Yönetim sistemimizi değiştirirken siyasetten sosyal düzeltmelere kadar pek çok alanda değişimin sancılarının yaşanması kaçınılmazdır.

64 KARARNAME VE 2 BİN 755 KARAR

Son iki yılda Cumhurbaşkanı olarak kendi imzamızla çıkardığımız 64 kararname ve 2 bin 755 karar ile milletimize kesintisiz hizmet sunduk.

Salgın dönemi dahil 180 günlük icraat programlarında planladığımız 2 bin 384 ana eylemin yüzde 93'ünü tamamladık.

Son iki yılda ilk ve ortaöğretimde 2 bin 805 yeni okul, 15 bin yeni derslik inşa ettik, 87 bin 681 öğretmen ataması yaptık.

136 ÜLKEYE YARDIM ELİ

(Koronavirüsle mücadele) Bugüne kadar 136 ülke ve 4 uluslararası kuruluşun sağlık malzemesi desteği talebini karşıladık.

TERÖRİST SAYISI 400'LÜ RAKAMLARA GERİLEDİ

Son iki yılda terör örgütü PKK'ya yönelik 224 bini kırsalda, 10 binden fazlası şehirlerde 234 binin üzerinde operasyon gerçekleştirdik. Terör operasyonlarında toplam 2 bin 354 teröristi etkisiz hale getirdik, böylece yurt içi terörist mevcudu 400'lü rakamlara geriledi.

FETÖ'NÜN YAPILANMALARINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE YIKTIK

Ülkemize ve milletimize yönelik en büyük ihanetlerden birinin faili FETÖ'yle mücadele amacıyla 17 bin operasyon gerçekleştirdik.FETÖ'nün bürokrasiden iş dünyasına kadar tüm yapılanmalarını önemli ölçüde yıktık, kalanları da tespit ettikçe temizlemeye devam ediyoruz.

KİMSE HEVESLENMESİN PRİM VERMEYECEĞİZ

Trablus’u tehdit eden darbecileri gerilettik. Son zamanlardaki bazı gelişmeleri izliyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz.

HÜCUM GEMİMİZ DENİZE İNDİ

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemimiz Anadolu denize indirildi. Ardından inşallah bir veya iki tanesini daha almanın gayreti içinde olacağız.

Yolculuk süresini 2 saate düşürecek Ankara-Sivas hattının test sürüşleri devam ediyor. İlk kesimini yıl sonunda hizmete sunmayı planlıyoruz.

Türksat 5A uydusu, bu yılın üçüncü çeyreğinde yerde teslim alınacak ve dördüncü çeyrekte uzaya fırlatılacak. Yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'yı 2022 yılında uzaya fırlatmayı planlıyoruz.

Haberleşme ve servis modülü entegrasyon faaliyetleri tamamlanan Türksat 5B uydusu 2021 yılının ikinci çeyreğinde uzaya gönderilecek.

Ekonomimizin bağışıklık sistemini küresel türbülanslara karşı güçlendiriyor, art niyetli finansal girişimler konusunda önlemleri alıyoruz.

2002'de 36 milyar dolar olan ihracatımızı 2019'da 5 katına çıkararak 180,8 milyar dolara ulaştırdık."

"ARTIK GELEN HASTAYI KAPIDAN ÇEVİREMİYORLAR"

5 bin 239 yatak kapasiteli 10 şehir hastanesini hizmete sunduk. Ambulanstan başka her şeye benziyordu. Hatırlayın o günleri. Ben yaşadım, ölüme gidiyordum. Askılığı asacak dahi yeri yoktu. Milletvekili arkadaşım elinde zor tutuyor serum şişesini, Bolu'dan Düzce'ye kadar o halde gittik. Hastaneye vardık, emekli sandığı mısınız, sigortalı mı? Emekli sandığı deyince, bu hastane kabul etmiyor dediler. Biz geldik, 'gelen hastayı kapıdan çevirmeyeceksiniz' dedik.

"SAĞLIK TURİZMİNDEKİ ADIMIMIZI DA ATIYORUZ"

1008'er yataklı Yeşilköy ve Sancaktepe'de iki acil durum hastanesi yaptık. Bunların bir özelliği var, havaalanı var. İstedik ki, buraları sağlık turizminde de kullanabilelim. Ambulans uçakla gelsin, tedavisi bitince yeniden gitsin. Türkiye bunu yakaladı. Biliyorsunuz Başakşehir Şehir Hastanesi de bu özelliklere sahip. Sağlık turizmindeki adımımızı da atıyoruz.

"90 BİNDEN FAZLA VATANDAŞIMIZI GETİRDİK"

8 sınırımızda sahra hastanesi kurduk. Çeşitli sebeplerle 138 ülkeden 90 binden fazla vatandaşımızı hava, kara ve deniz köprüleri ile ülkemize getirdik. Salgın döneminde tüm sağlık hizmetlerinin kesintisiz verilmesini sağladık.

Adalet hizmetlerinde 24 bin 64 personel alımı yaptık. Son 2 yılda 554 yeni mahkemeyi daha hizmete açtık. Vatandaşlarımızın haklarına, daha az masrafla, daha hızlı kavuşabilmesi için Arabuluculuk sistemini getirdik.

Çoklu Baro Düzenlemesi'ni de kapsayan bir düzenlemeyi geçtiğimiz hafta hayata geçirdik.

İçişleri'nde terör örgütleri ile mücadelede tarihi başarılar elde ettik. 224 bini kırsalda, 10 bini şehirlerde olmak üzere 234 binden fazla operasyon gerçekleştirdik. Toplam 2 bin 354 teröristi etkisiz hale getirdik. FETÖ ile mücadele amacıyla 17 bin operayon gerçekleştirdik. FETÖ'nün tüm yapılanmalarını önemli ölçüde yıktık. Kalanları da temizlemeye devam ediyoruz.

"LİBYA'YI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ KİMSE HEVESLENMESİN"

2017 yılbaşından itibaren DEAŞ tarafından ülkemizde tek bir eylem bile gerçekleştirilememiştir. Vatandaşlarımızı ve özelikle gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu tüccarlarına göz açtırmamakta kararlıyız.

Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da izin vermeyeceğiz.

Milli İHA motorumuz PD-170 ilk uçuşunu ANKA platformu ile yaptı. Atmaca seyir füzemizin de testlerinde sona gelindi. Korkut projesinde ilk sistemler envantere girdi. Ülkemizin en önde olduğu alanlardan zırhlı araçlardan 1800'ü birimlere teslim edildi. Şu anda tam olmasa da, yarım da olsa bizim de bir uçak gemimiz var. Şimdi bunun tamamını yapacağız. İnşallah bizim de uçak gemimiz olacak. Şimdi bununla başlıyoruz, denize indi. Şimdi bir, iki tane daha alma gayretinde olacağız.

Yeni tip denizaltı kapsamında Piri Reis havuza çekildi, bizzat o işi yaptık. Savaş gemilerimizin bakımları için inşa ettiğimiz 10 bin ton kaldırma kapasitesine sahip yüzer havuzumuz İzmir'e teslim edildi. Bu işin şakası yok, kararlıyız olacak.

"ATMACA SEYİR FÜZEMİZİN TESTLERİNDE SONA GELİNDİ"

Milli İHA motorumuz PD-170 ilk uçuşunu ANKA platformu ile yaptı. Atmaca seyir füzemizin de testlerinde sona gelindi. Korkut projesinde ilk sistemler envantere girdi. Ülkemizin en önde olduğu alanlardan zırhlı araçlardan 1800'ü birimlere teslim edildi. Şu anda tam olmasa da, yarım da olsa bizim de bir uçak gemimiz var. Şimdi bunun tamamını yapacağız. İnşallah bizim de uçak gemimiz olacak. Şimdi bununla başlıyoruz, denize indi. Şimdi bir, iki tane daha alma gayretinde olacağız.

"YENİ TİP DENİZALTI KAPSAMINDA PİRİ REİS HAVUZA ÇEKİLDİ"

Yeni tip denizaltı kapsamında Piri Reis havuza çekildi, bizzat o işi yaptık. Savaş gemilerimizin bakımları için inşa ettiğimiz 10 bin ton kaldırma kapasitesine sahip yüzer havuzumuz İzmir'e teslim edildi. Bu işin şakası yok, kararlıyız olacak.

"65 MİLYON KİŞİ KULLANDI"

90 milyon kapasiteli İstanbul Havalimanı'nı devreye aldık. Tam kapasiteye ulaştığında 200 milyon yolcu kapasitesi olacak. İç ve dış hatlarda açıldığından beri 65 milyon kişi kullandı. Deniz üzerinde Rize-Artvin Havalimanı yapılıyor. Yozgat, Bayburt-Gümüşhane havalimanlarının çalışmaları da sürüyor.

"KANAL İSTANBUL DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKECEK"

İnşallah Kanal İstanbul Proje'miz de dünyanın dikkatini çekecek. Karadeniz'i Marmara'ya bağlayan bir cazibe merkezi olarak dünyanın gündeminde yer alacak. Kuzey Marmara Otoyolu'nun kalanı yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün çalışmaları hızla sürüyor.

"TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEĞİ OLAN BOTAN KÖPRÜSÜ'NÜ TAMAMLADIK"

455 metre uzunluğu, 165 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yükseği Botan Köprüsü'nü tamamladık. Bir zamanlar teröristlerin geçiş güzergahıydı. Terör ile mücadele öyle tek yönlü bir şey değil. Ama birilerinin gözü var görmüyor, kulağı var duymuyor, ağzı var hakikati konuşmuyor. Anlasalar da, anlamasalar da biz yapacağız. İşte eser ortada...

RİSKLİ KONUT UYARISI

Vatandaşlarımıza söylüyorum, gelin bizi zora sokmayın. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızın riskli olarak belirlediği yerler varsa buralarda yaşamayın. Gelin bize bildirin, buraları yapalım öyle yaşayın.

"ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE 1000'ER LİRA NAKDİ ÖDEME YAPTIK"

15 Temmuz Şehitleri'mize gelen destekler için bir vakıf kurduk. Salgın döneminde vakfımızda biriken parayı gazilerimiz ve şehit yakınlarımız için kullandık. Pandemi sürecinde her ay gazilerimiz ve şehit yakınlarımıza 1000'er TL nakdi ödeme yaptık.

"YANGINLARI İNCELEMEK İÇİN İHA'LARI KULLANMAYA BAŞLADIK"

Geleceğe Nefes projesi kapsamında 13.8 milyon fidan diktik. Yangınları incelemek için İHA'ları kullanmaya başladık. Ülkemizde sulama yapılabilecek yeni tarım arazileri için çalışma başlattık.

Etiketler : libya türkiye başkan erdoğan
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX