0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Temmuz 2021 Pazartesi 15:02:00 - Güncelleme:19 Temmuz 2021 Pazartesi 15:43:00

Başkan Erdoğan'dan sert mesaj: Anında gereğini yaparız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Biz artık eşit egemen iki devlet olarak bir çözümün dışındaki yöntemleri kabul etmiyoruz. Ayrıca bu türden girişimler onları zora sokar. Anında gereğini yaparız" ifadesinde bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti öncesinde çok önemli mesajlar verdi. Kuzey Kıbrıs Parlamentosu'nda müjdeyi açıklayacağını belirten Erdoğan, "Artık eşit egemen iki devlet olarak bir çözümün dışındaki yöntemleri kabul etmiyoruz. Ayrıca bu türden girişimler onları zora sokar. Anında gereğini yaparız." dedi.

KKTC ziyareti öncesi havalimanında açıklama yapan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'KIBRIS TÜRK HALKI ADA'DA EGEMEN EŞİTLİĞE SAHİPTİR'

'Ziyaretimiz sırasında Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'la bir araya gelecek, milli davamıza ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere dair durum değerlendirmesini yapacağız. Kıbrıs Türk'ü Ada'da yarım asırdan fazla bir süredir eşitlik ve adalet mücadelesi veriyor. Kıbrıs Türk halkı Ada'da egemen eşitliğe sahiptir. Kıbrıs'ta çözümü ancak Ada'daki gerçekler temelinde ulaşılabilir. Kıbrıs'ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir gelecek arzu eden tüm taraflara bu tarihi fırsatı değerlendirmeleri yönündeki çağrımı tekrarlıyorum.

'MÜZAKERE SÜRECİ OLACAKSA, BU ANCAK İKİ EŞİT VE EGEMEN DEVLET ARASINDA YAPILABİLİR'

Türkiye ve Türk halkının her bir ferdi dün olduğu gibi bugün de yarın da Kıbrıs Türkü'nün yanında olmaya devam edecektir. Kıbrıs Türk tarafı dünyaya kimin çözümden yana olduğunu, kimin de çözümsüzlükten nemalandığını bir kez daha göstermiştir. Bundan sonra yeni bir müzakere süreci olacaksa, bu ancak iki eşit ve egemen devlet arasında yapılabilir. Biz bir defa eşit, egemen iki devletli çözümden bahsediyoruz, bundan yanayız.

KKTC'DE NE MÜJDE VERECEK?

Müjdeyi KKTC Parlamentosu'nda açıklayacağım. Burada açıklarsam o zaman oradaki konuşmam boşa geçer.

ADALET DİVANI'NIN BAŞÖRTÜ KARARI

Özellikle Adalet Divanı, ismini değiştirmesi lazım. Bunun Adalet Divanı'yla yakından uzaktan alakası yok. Adalet Divanı olduklarını ispat edebilmeleri için önce inanç özgürlüğü nedir bunu öğrenmeleri lazım. İnanç özgürlüğünden anlamayan bir Adalet Divanı olamaz. Bu lafı kipa takanlar için de söylesinler.

TALİBAN'A ÇAĞRI

Türkiye'den Taliban'a sesleniyoruz, kardeşlerinin topraklarını işgal etmeyi bırakması lazım.'

Etiketler : kktc türkiye erdoğan Adalet Divanı KKTC Parlamentosu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX