0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Temmuz 2021 Salı 19:08:00 - Güncelleme:27 Temmuz 2021 Salı 19:08:00

Başkan Erdoğan: Türkiye terörle mücadelede Angola'nın da yanında yer alacaktır

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye terörle mücadelede kendisini ispatlamış bir ülke olarak özellikle Angola'nın da yanında yer alacaktır." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Laurenço ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Başkan Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "BM Genel Kurulu'ndan sonra iadeiziyarette bulunmak üzere Angola'ya bir grup iş adamıyla gideceğiz. İstiyoruz ki üst düzey ziyaretleri de başlatmış olalım. Ticaret hacmimiz 176 milyon dolar. Bu iki güçlü ülke için bu ticaret hacmi çok ama çok hafif. İlk etapta mutabakatımız 500 milyon dolara ulaşmak." dedi.

"İKİLİ İLİŞKİLERDE, TİCARET HACMİNDE ZİRVEYE ÇIKALIM İSTİYORUZ"

Angola Cumhurbaşkanı Lourenço, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile yapılan anlaşmalara ilişkin, "Türk yatırımcılar daha güvenle Angola'ya gelip yatırım yapabilecek, aynı şekilde bu, Angolalı yatırımcılar için de geçerli." ifadelerini kullandı.

LOURENÇO, ŞÖYLE DEVAM ETTİ:

"İmzalanan anlaşmalarla, senelerdir kaybettiğimiz zamanı geri alalım ve ikili ilişkilerde, ticaret hacminde daha yükseğe, zirveye çıkalım istiyoruz"

Etiketler : Lourenço Angola Cumhurbaşkanı Başkan Erdoğan
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX