0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Temmuz 2021 Cuma 09:51:00 - Güncelleme:16 Temmuz 2021 Cuma 09:51:00

Başkan Erdoğan: Milli mutabakat ruhu lazım

Başkan Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin aynı zamanda bir işgal operasyonu olduğunu vurgulayarak, siyasete ‘milli mutabakat' ruhuyla hareket etme çağrısı yaptı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı'na katıldı. İlk bombanın düştüğü yerdeki 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda düzenlenen törende konuşan Erdoğan, 'Hiç kimsenin 15 Temmuz gecesi milletin verdiği şanlı mücadeleyi önemsizleştirmeye hakkı yoktur." ifadelerini kullandı.

HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ

Fedakarlıklarıyla o karanlık geceyi millet ve demokrasi için aydınlık bir sabaha kavuşturan yiğitlerin hakkının asla ödenemeyeceğini dile getiren Erdoğan, "O gece çıplak elleriyle tankları durduran, ölüm kusan silahlara meydan okuyan cesaret abidelerinin hakkını ödeyemeyiz. O gece yurdu yaşatmak için can veren ama canından aziz bildiği vatanından vazgeçmeyen kahramanların haklarını ödeyemeyiz." diye konuştu.

MİLLETİN GÖZBEBEĞİ

15 Temmuz şehitlerinin, Bedir'den Çanakkale'ye, İstiklal Harbi'nden Kıbrıs Barış Harekatı'na, terörle mücadeleden yurtdışı operasyonlarına, bütün bunlarla birlikte batıla, zalime ve küfre karşı yürütülen hak mücadelesinin günümüzdeki temsilcileri olduğunu dile getiren Erdoğan, "Onlar tarihiyle büyük, değerleriyle büyük, vicdanı, merhameti, adaletiyle büyük bir milletin gözbebekleridir."değerlendirmesinde bulundu.

ŞEHADET İÇİN TEREDDÜT ETMEYECEKTİM

Beştepe'de düzenlenen törende konuşan Başkan Erdoğan, "O gece darbeciler karşıma çıksaydı şehadete yürümek için bir an bile tereddüt etmeyecektim." dedi.

TÜRKİYE GEÇİLMEZ

Erdoğan, 15 Temmuz kahramanlarını videolu paylaşımla andı. Erdoğan, sosyal medya hesabından "Türkiye geçilmez" etiketiyle yaptığı paylaşımda, "15 Temmuz'da vatanına canıyla siper olup ülkemizi esir almaya yeltenen hainlere dersini veren tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyoruz. Bayrak inmez! Ezan dinmez." ifadelerini kullandı.

MİLLİ MUTABAKAT RUHU

Başkan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada "Türkiye ortak paydasında buluşmaya gayret ediyoruz. Milli mutabakat ruhuyla hareket etmesi gerektiğine inanıyoruz. Hepimiz aynı vatanın, aynı toprağın, aynı iklimin insanıyız. Hepimiz binlerce yıllık ortak mazinin, ortak bir geleceğin sahipleriyiz." dedi.

PEŞLERİNİ MAHŞERDE BİLE BIRAKMAYACAĞIZ

Başkan Erdoğan, "Öteki dünyada da bu iblis yoldaşlarının yakasına yapışacak, ruz-i mahşerde peşlerini bırakmayacağız" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla millete sesleniş konuşması yaptı: "O gece 'Bedr'in aslanları kadar şanlı' mücadeleleri sırasında bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen 251 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum... Hakk'a tapan milletimizin istiklal aşkı, hür yaşamış bayrağımızın nazlı dalgalanışı, yurdumuzun üzerinde ebediyen inleyecek ezanlarımızın sesi şahidimiz olsun ki; ülkemize ve milletimize yapılan ihaneti asla unutmayacağız. Bu alçaklığın hesabını yakaladığımız, tespit ettiğimiz tüm hainlerden sorduk, sormaya devam edeceğiz. Öteki dünyada da bu iblis yoldaşlarının yakasına yapışacak, ruz-i mahşerde peşlerini bırakmayacağız..."

MİLLETİMİZ BİZİ ANLIYOR

"Nesiller boyunca milletimizin her bir ferdi, bu eşi benzeri olmayan ihaneti hatırladıkça, istiklalimize ve istikbalimize daha sıkı sarılacaktır... Dünyanın her ülkesinin ve toplumun gözdesi bir coğrafyayı bin yıldır vatan kılmanın ve vatan olarak tutmanın bedelini ödüyoruz. Yakın çevremizde son 1-2 asırdır yaşananları gördüğümüzde, bu bedelin karşılığını birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, devletimizi, geleceğimizi kurtarmak olarak aldığımız bir gerçektir... Binlerce, on binlerce kilometre öteden terörle mücadele bahanesiyle gelip gönül coğrafyamızı kana ve gözyaşına bulayanlar, milyonarca insanın geleceklerini karartanlar, Türkiye'yi aynı akıbete ortak edememenin öfkesi içindedir...Hamdolsun milletimiz bizi anlıyor, bize istikamet gösteriyor, bizimle birlikte yürüyor. "

BAŞARAMAYACAKSINIZ

"İşte bunun için ülkemizi esir almaya çalışan müstevlilere bir asır önce olduğu gibi 'Türkiye geçilmez' diyoruz. Milletimize karşı sinsi niyetler besleyen muhterislere 'başaramayacaksınız' diyoruz, güçlü Türkiye'nin inşasına engel olamayacaksınız."

BİZİM YOLDAŞIMIZ ŞEHİTLER VE MİLLETTİR

"Varsın, kim kiminle yürürse yürüsün. Bizim yoldaşımız milletimizdir. Bizim yoldaşımız, Malazgirt'ten İstanbul'un fethine, Çanakkale'den İstiklal Harbine, Kıbrıs çıkarmasından 15 Temmuz'a tüm şehitlerimizdir. Bizim yoldaşımız, her biri dünyaya bedel gazilerimizdir. Bizim yoldaşımız, aksakallı dedelerimizin, beyaz tülbentli ninelerimizin gözyaşları içinde ettikleri dualarıdır. Bizim yoldaşımız, istikametlerini 2053'e çevirmiş gençlerimizdir."

FETÖ'NÜN AVRUPA'DAKİ VARLIĞINDAN ENDİŞELİYİZ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İspanya'nın en büyük gazetelerinden El Mundo'ya mülakat verdi. Altun mülakatta, Türk halkının 15 Temmuz demokrasi zaferi, Türkiye'nin FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadelesi, Avrupa'nın FETÖ tutumu ve Türkiye-AB ilişkileri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Altun, 15 Temmuz darbe girişiminin, artık deşifre olduğunu anlayan FETÖ mensuplarının son hamlesi olarak görülmesi gerektiğini belirterek "Örgüt üyelerinin deşifre edilmesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlılığı sayesinde mümkün olmuştur" ifadelerini kullandı. Altun, "Örgütün darbeyle doğrudan bağlantılı üst düzey yöneticilerinin Avrupa'da serbestçe faaliyet göstermeye devam etmesi endişe vericidir" dedi.

Öte yandan İletişim Başkanlığı, Ankara ve İstanbul'da bulunan 15 Temmuz anıtlarından canlı yayınlanan programla FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların hikayelerini İngilizce olarak dünya kamuoyuna duyurdu.

MUHALEFET DARBECİLERLE MÜCADELEDEN RAHATSIZ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde CHP ve HDP, bilindik tavırlarını sürdürdü. CHP, TBMM'de ayrı etkinlik düzenleyerek "20 Temmuz sivil darbe" vurgusu yaparken, HDP ise sessiz kalmayı tercih etti. TBMM Başkanlığı'nın 15 Temmuz etkinliklerine kendilerine özel davetiyeler gönderilmesine rağmen CHP ve HDP'nin üst düzey isimleri katılmadı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığındaki bir heyet, 15 Temmuz Anıtı'na karanfil bıraktı. Özel, şunları söyledi: "20 Temmuz günü, 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimini araçsallaştırıp ilan edilen olağanüstü halle, Meclis'in alınan yetkilerinin, OHAL'de yapılan referandumun, OHAL şartlarında yapılan seçimin ülkeyi getirdiği nokta ortadadır."

KILIÇDAROĞLU SÖYLEDİ FETÖ'CÜLER KULLANDI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü" sırasında söylediği sözleri, FETÖ'cü hesaplar 15 Temmuz belgeselinde kullandı. Kılıçdaroğlu'nun alıntılanan konuşmasında "Erdoğan'ın bir kariyeri yok ki. Diktatörlerin kariyeri mi olur? Darbecilerin kariyeri mi olur? 20 Temmuz'da sivil darbe yaptılar. Şu anda Türkiye bir darbe süreci içinde" ifadeleri yer alıyor.

YOL YAKINKEN BUNLARDAN KURTULUN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak için gittiği Özbekistan'da, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinde konuştu. Çavuşoğlu, FETÖ'nün faaliyetlerini sürdürdüğü ülkelere, "Sizlerin milli güvenliği için, çocuklarınızın geleceği için hainlerden yol yakınken ayrılın ve bunlardan kurtulun. Yarın çok geç olabilir" çağrısında bulundu. Türkiye'nin devletten hainleri temizledikçe daha da güçlendiğini kaydeden Çavuşoğlu, "Darbeye darbe yapan bir milletin mensupları olmaktan gurur duyuyoruz. Hainleri devletimizden temizledikçe güçlendik. Bugün Türkiye daha güçlüdür, daha bağımsızdır" dedi.

ELEBAŞININ VARLIĞI ABD'NİN ULUSAL GÜVENLİK SORUNUDUR

ABD merkezli Hudson Enstitüsü'nün Kıdemli Orta Doğu Uzmanı Michael Doran, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesinin ABD için bir ulusal güvenlik sorunu olduğunu belirterek Gülen'in iadesi için mümkün olan her şeyin yapılması gerektiğini ifade etti. Doran, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 5'inci yılında değerlendirmelerde bulundu.

ABD AÇIKLAYAMAZ

ABD'nin Fetullah Gülen'i Türkiye'ye iade etmek için mümkün olan her şeyi yapması gerektiğinin altını çizen Doran, "Buna ABD için bir ulusal güvenlik sorunu olarak bakıyorum. Yakın bir müttefikimiz var, son derece önemli bir müttefik ve bence zamanla daha önemli hale gelecek bir müttefik. Onun (FETÖ elebaşı) tarafından yönetilen bir darbe girişimi oldu ve Türkiye'deki herkes, hükümet ve benzer şekilde muhalefet tarafından nefret ediliyor. ABD'nin bu adamın neden Pennsylvania'da kaldığını Türk halkına açıklaması imkansız" diye konuştu.

ALİYEV'DEN TEBRİK TELEFONU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Başkan Erdoğan'ı telefonla aradı. Aliyev, Türk halkının Erdoğan'ın liderliğinde güçlü bir kenetlenme ile ortaya koyduğu büyük direniş sayesinde FETÖ'nün darbe girişiminin bertaraf edildiğini belirtti.

Etiketler : Başkan Recep Tayyip Erdoğan tbmm 15 temmuz
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX