0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Ekim 2020 Salı 16:29:00 - Güncelleme:06 Ekim 2020 Salı 17:22:00

Dünyaya ilan edildi! Kapalı Maraş 46 yıl sonra açılıyor

Gelen son dakika haberine göre; KKTC'ye su hattı tekrar açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende açıklama yapıyor. 46 yıl sonra Kapalı Maraş'ın açılacağını söyleyen KKTC Başbakanı Ersin Tatar, 'Somut adım atıyoruz, fiilen çalışmasını başlatıyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar'ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabule, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da katıldı.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Kapalı Maraş'ın perşembe günü açılacağını söyledi. Tatar, 'Somut adım atıyoruz, fiilen çalışmasını başlatıyoruz. Perşembe günü sabah saatlerinde başlatacağız. Halkımız sahilden istifade edecek' dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN VE TATAR'DAN AÇIKLAMA

Erdoğan açıklamasında, 'Doğu Akdeniz'de Türkiye ve KKTC'nin içinde olmadığı hiçbir senaryonun başarı ihtimali yoktur. Son yapılan AB zirvesinde Kıbrıs Türk halkının yine yok sayıldığını gördük. Türkiye bu adaletsizliğin sürmesine izin vermeyecektir. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan Doğu Akdeniz Konferansı'nda da Kıbrıs Türkü mutlaka hak ettiği şekilde temsil edilmelidir.' dedi

KKTC Başbakanı Ersin Tatar da, 'Meşru haklarımızı korumakta sonuna kadar kararlıyız. Kıbrıs'ta artık su sıkıntısı korkusu yaşamıyoruz' ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Kısa sürede tamiratı bitirip tekrar su verdik. Proje başlı başına bir mühendislik harikası. 108 günde deniz altındaki arıza giderildi ve bugün tekrar KKTC'ye su vermeye başlıyoruz.

'Biz bu işi yaparız' dedik ve yaptık. Kısa sürede tamiratı bitirip tekrar su verdik.

Su hayattır, su medeniyettir, su azizdir diyen bir anlayışla kolları sıvadık. Daha işin başındayken kimileri bunun mümkün olmadığını söyledi. Yola koyulduk. Kıbrıs'ın bu sıkıntısını çözmek de bize nasip oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temin projesini 2015'te tamamlayıp hizmete sunduk.

Son dakika... Dünyaya ilan edildi Kapalı Maraş 46 yıl sonra açılıyor

(Ersin Tatar'dan Kapalı Maraş açılması)

Kapalı Maraş'ın yeniden açılması konusuyla ilgili yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Barış Harekatı ardından Maraş da kendi kaderine terk edilmişti. 90'lı yıllarda defalarca masaya getirilmesine rağmen Rum Kesimi nedeniyle neticeye kavuşturulamamıştır.

2019'da halkımıza verdiğimiz sözlerden birisi Kapalı Maraş'ın açılmasıydı. Çalışmalarımızı bir aşamaya getirdik ve ilk somut adımı atıyoruz. Kendi toprağımızdan kamuya ait olan sahil ve Demokrasi Caddesi ile kıyı bölgesini halkımızın istifadesine sunmak için çalışmalarımızı başlatıyoruz.

Etiketler : 0
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX