0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Aralık 2021 Pazartesi 12:10:00 - Güncelleme:06 Aralık 2021 Pazartesi 12:52:00

Başkan Erdoğan'dan sert çıkış: Stokçuluk haramdır, en ağır bedeli ödeyecekler

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanında açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Katar'da imzalayacağımız yeni anlaşmalar ile dayanışmamızı pekiştireceğiz. Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizi tüm boyutları ile ele alma fırsatımız olacak." dedi. Türkiye-BAE ilişkileriyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Körfez ülkeleriyle ilişkilerimizi güçlendirmekten yanayız." ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan asgari ücretle ilgili de, "Kesinlikle işçimizi zora sokmayacağız" açıklamasında bulundu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bildiğiniz gibi Türk-Katar savunma noktasında askerlerimizin oradaki üssü söz konusu. Bu üssümüzle oradaki çalışmalarımızı ayrıca yürüteceğiz, orayı da ziyaret etmek suretiyle Mehmetçiklerimizle olacağız.

Türkiye Katar ilişkileri stratejik perspektifle günden güne güçlenmeye başlamıştır. Katar ile bugüne kadar 69 belge imzaladık. Yapılan anlaşmalar itibariyle iş birliğimizi daha da önemli bir noktaya taşıdık. Katar ile yeni anlaşmalar imzalayacağız. Önümüze çıkan badireleri dost ve kardeş olarak aşmayı başardık. Pek çok alanda kazan kazan temelinde ortaklığımızı güçlendirdik. Türkiye ile Katar güçlü duruşlarını koruyan iki devlettir.

Biz son 19 yılda olduğu gibi gelecekte de sermaye mandacılarına rağmen ülkesini büyütmeye devam edeceğiz. Bu amaç doğrultusunda Katar'ın yanı sıra Körfez'deki diğer ülkelerle de anlaşmalara devam edeceğiz. Görüşmelerimizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

SORU-CEVAP

Abu Dabi Veliaht Prensi Bin Zayid'in ziyareti

Her şeyden önce tüm Körfez ülkeleriyle iş birliğimizi devam ettirmekten yanayız. Rahatsızlıklara rağmen iş birliğimizi devam ettireceğiz. Şu anda Körfez ülkeleriyle yeni bir dayanışma tesis edildi.

Şubat ayı içerisinde bizim de bir Abu Dabi'ye ziyaretimiz olacak.

Taliban yönetiminin verdiği sözleri tutması

Taliban yönetiminin üst düzey temsilcilerinin Türkiye ziyareti oldu. Bu ziyarette kendileri özellikle kadınların sosyal hayattaki yeriyle alakalı verdikleri bazı sözler var. Temenni ederiz ki bu sözler tutulur. Şu anda bizim de Katar ile olan dayanışmamız da özellikle Taliban yönetiminin havalimanı için, Türkiye-Katar iş birliği ile yönetilmesini istiyorlar. Fakat tabi az önce söylediğim gibi özellikle kadın ve çocuğun sosyal hayattaki yerleri bizim hassasiyetimizdir.

Asgari ücret

Şu anda Sayın bakan işçi ve işveren kesimiyle görüşmeleri yapacaklar. Bu görüşmelerle birlikte bir yere varacaklar. Bu görüşmelerde ne yaptılar, tarafların teklifleri nedir? Biz bunları bir görelim. Daha önce de söylediğim gibi biz kesinlikle işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında da en idealini gerek brüt gerek net masaya yatıracağız. Sonra da en nihai kararı vereceğiz. Sadece işçi kesiminin memnuniyeti değil, işveren de bu kararla memnun olması lazım. Çünkü yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme. Bizim burada hem işçinin emeğine hem de işverene ihtiyacımız var.

"STOKÇULUK HARAMDIR, EN AĞIR BEDELİ ÖDEYECEKLER"

Şu anda Ticaret Bakanımız da burada. Özellikle benim en çok rahatsız olduğum konu, stokçuluk. Biliyorsunuz bizim dinimizde de haramdır. Görüyoruz ki stokçuluk yapan var. Otomotiv sektöründe bile stokçuluk var. Sıfır otomobiller depolanıyor. Hele hele gıda da stokçuluk yenilir yutulur bir şey değil. Ben Mehmet Bey'e de söyledim, onları rahatsız edici bir noktaya çıkartalım, sonra yapabiliyorsa yapsın bakalım stokçuluğu. Stokçuluk yapan bunun bedelini ödeyecek. Bu işin üzerine gideceğiz.

TERÖR OPERASYONLARI

Buradan taviz vermemiz mümkün değil. Bay Kemal, Kandil'i onların başına yıkmayı vaat ediyorsa, onun ne denli bu noktalarda pozisyon aldığını iyi biliriz. Terör örgütünün temsilcisi ile yürüyüş yapacaksın, sonra da Kandil'i yakıp yıkmaktan bahsedecek. Bunlara güven olmaz. Bu işin hakkından biz şu anda Kandil'i nasıl başına geçirdiysek, en son 9 teröristi mağarada sıkıştırmak suretiyle, bir binbaşımız o bölgede şehit edilmişti, binbaşımızı şehit edenleri o mağaradaki olayda oraya gömdük. Şehitlerimiz var, şehitlerimizin kanını yerde bırakmadan yola devam...

RUM KESİMİN'DE CAMİYE SALDIRI: BU OLAY KARŞILIKSIZ KALMAYACAK

Güney Kıbrıs'taki bu olay karşılıksız kalmayacak, sabotajlara gitmenizin bedelini çok ağır ödersiniz. 6 tane camimiz var Güney Kıbrıs'ta. Camilerin güvencesi Güney Kıbrıs yönetimidir.

Etiketler : 0
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX