0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Kasım 2019 Salı 13:42:00 - Güncelleme:26 Kasım 2019 Salı 13:47:00

Başkan Erdoğan duyurdu: Bozdoğan Füzesi envantere girecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Bozdoğan Füzesi'nin 2020 yılında test atışlarının ardından TSK envanterine girecek" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bozdoğan Füzesi'nin 2020 yılında yapılacak testlerin ardından TSK envanterine gireceğini söyledi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan sadece 9 ülkenin ürettiği havadan havaya füzenin muharip uçağa ve F-16 savaş uçaklarına monte edileceğini belirtti. Böylece savaş uçaklarında kullanılan hava yer silahlarına ek olarak havadan havaya da silahların yerli ve milli olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Milyonlarca dolar maliyetle dışarıdan aldığımız havadan havaya füzelerin yerli ve milli muadillerini seri üretimi için gün sayıyoruz. savaş uçaklarımıza entegre edilecek havadan havaya füzemiz, Bozdoğan fırlatma rampasından yapılan güdümlü atışlarda tam isabet sağladık. Ses hızının çok üstünde uçan ve yüksek manevra yeteneğine sahip bu füzemizin uçaktan atışlı testleri de önümüzdeki yıl yapılacak.

2013 yılından beri üzerinde çalışılan Göktuğ Projesi'nin bir ürünü olan Bozdoğan Füzesi, uçaktan test atışlarının da tamamlanmasının ardından TSK'nın envanterine girecek. Dünyada sadece 9 ülkenin ürettiği havadan havaya füzemiz milli muharip uçağımıza ve F-16 savaş uçaklarımıza monte edilecek. Böylece savaş uçaklarımızda kullandığımız hava yer silahlarına ek olarak havadan havaya silahlarımız da yerli ve milli olacak."

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX