0530 708 54 54
0530 708 54 54
05 Ekim 2020 Pazartesi 19:24:00 - Güncelleme:05 Ekim 2020 Pazartesi 20:33:00

Başkan Erdoğan: Yüz yüze eğitimi başlatıyoruz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan; "Erdoğan, "2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, 3 saat 20 dakika sürdü.  Toplantı sonrası açıklama yapan Başkan Erdoğan, "Normalleşme desteği kapsamında prim desteği olarak 154 bin iş yerindeki 1 milyon 186 bin çalışan için 934 milyon liralık kaynak kullanıldı. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan 3,5 milyon çalışanımıza bugüne kadar 20 milyar liranın üzerinde kaynak aktarılmıştır. İşsizlik ödeneği olarak 847 bine yakın kişiye 4 milyar liraya yakın kaynakla destek verilmiştir. Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında çalışanlarımıza ve dar gelirli kesimlere yaptığımız karşılıksız ödemelerin tutarı 38 milyar liraya ulaştı." dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

Yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yeni kararlar alındığına işaret eden Erdoğan, "Özel Eğitim Okulları ile İl Hıfzısıhha Kurullarının uygun bulduğu köy okullarında yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel yok. 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren dağıtmaya başlıyoruz." diye konuştu.

HAYDUT DEVLETLER DÜNYANIN İSTİKRARINI BOZUYOR"

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine destek vermenin her onurlu devletin vazifesi olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"(Karabağ) AGİT bünyesinde Amerika, Fransa ve Rusya tarafından oluşturulan MİNSK grubu sorunu çözmek yerine adeta çözümsüzlüğe mahkum etti. Dünya, haydut devletlerden ve onların haydut yöneticilerinden kurtarılmadan, insanlığın kalıcı barışa ve huzura kavuşması mümkün değildir. İsrail, Kıbrıs Rum kesimi ve Suriye rejimine kadar uzanan bu haydut devletler kendi vatandaşlarına zulmediyor, dünyanın istikrarını bozuyor.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bugünkü kabine toplantımızda koronavirüsten, iç ve dış olaylardan spora kadar pek çok hususu kapsamlı bir şekilde değerlendirdik.

Salgın sürecinde hem sağlık altyapımız hem sağlık sistemimiz hem de tedavi protokolleriyle bir fark ortaya koyduk.

Her alanda verdiğimiz mücadeleyi başarıyla yürütüyoruz.

Sağlık ve güvenlik konuları günlük siyasi tartışmaların dışında tutulmalı.

Dünyanın her yerinde meslek kuruluşları, medya gibi yapılar ülkelerinin ve halklarının yanında yer almıştır.

Siyasi rekabetle ülke ve millet menfaatlerini ayrı tutmayı ahlaki bir sorumluluk olarak görüyoruz.

Salgınla birlikte hayata geçirdiğimiz sosyal koruma kalkanı kapsamında çalışanlarımıza ve dar gelirli vatandaşlarımıza yaptığımız yardım tutarı 38 milyar liraya ulaştı.

KÇÖ faydalanan 3.5 milyon çalışanımıza 20 milyar liranın üzerinde kaynak aktarılmıştır.

Salgının seyrine göre gerektiğinde yeni tedbirleri devreye alıyoruz.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Eğitimde daha önce okul öncesi ve birinci sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı şekilde başlatmıştık. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. 2,3 ve 4.sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. 8.ve 12.sınıflarda da yüz yüze eğitime geçilecek.

YERLİ AŞI

Yerli aşı geliştirme çalışmalarında oldukça ileri bir düzeye gelindi. 13 ayrı aşı geliştirme çalışması başlatılmıştı.

Etiketler : başkan erdoğan mgk toplantısı türkiye cumhurbaşkanlığı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX