0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ocak 2018 Cuma 11:42:00 - Güncelleme:19 Ocak 2018 Cuma 12:11:00

Başbakan Yıldırım: Güney sınırlarımızdakilere de bunun karşılığını vereceğiz

AFAD Araç Teslim Töreni'nde bir konuşan Başbakan Yıldırım, 'Güney sınırlarımızın herhangi bir yerinden sınır güvenliğimizi tehdit eden tacizler oluyor bunlara da karşılığını aynı şekilde vereceğiz. Amacımız bölgede terör varlığını sona erdirmek.' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) araç teslim töreninde konuştu.
 
Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
 
''1999 Marmara depreminde Ankara 2 gün deprem bölgesi ile irtibat kuramadı. İletişimi ve ulaşım tamamen kesilmişti. Ama Van depreminde İstanbul'daydık deprem haberi gelir gelmez hemen ilgili bakanlar biz 4 saat sonra deprem bölgesinde Başbakan en az 5 tane bakan orada hazırdı. Bir saniye dahi iletişim kesilmedi. Kesildi mi kesildi tabi depremden yollar telefon hasar gördü ama yedeklemesi vardı. Daha önce oralara seyyar istasyonlar kurmuştuk. Anında bilgilendirme yapıldı. Eskiden gelen bir alışkanlıkla muhabirler ilgi çeksin diye abartarak anlatıyorlar. Burada iletişim yok yollar kapalı diyor ekranda da canlı yayın diye yazıyor. Canlı yayında bunları söylüyor. Uyardık dedik ki iletişim yoksa siz bu canlı yayını nasıl yapıyorsunuz? Sonra uyandılar. Yeniden bir Van Erciş inşa edildi. 1 yıl içerisinde 30 bin konut yaptık.
 
''ORADA AFAD'I KIZILAY'I TİKA'YI İNSANLIĞI GÖRDÜK''
 
AFAD bugün gücüne yeni bir güç katıyor 99 yeni aracı ülkenin çeşitli yerlerine gönderiyor. Bangladeş'e gittik Arakan Müslümanlarının çektiği çileyi gördük. Orada da AFAD'ı Kızılay'ı TİKA'yı insanlığı gördük. Bir mazlum çaresiz bir insanın duası bazen çok büyük kabiliyetlerle yapamayacağınız işlere karşılık gelir.
 
''TÜRKİYE DEPREMLERLE YAŞAMAYA MECBUR OLAN BİR ÜLKE''
 
Türkiye depremlerle yaşamaya mecbur olan bir ülke. Doğudan batıya kuzeyden güneye her yer deprem bölgesi. Yeni deprem haritası da çıktı. Bundan sonra eğer depremlerden büyük felaketler olursa bunun ne yapalım deme şansımız yok. Bundan sonraki yapılacak yapılarda bu bilincin yerleşmesi lazım. İlkokuldan başlayıp üniversiteye kadar vatandaşın böyle bir bilince ulaştırılması lazım. Aslında deprem öldürmez tedbirsizlik öldürür. Eğer tedbiriniz yoksa ne yapacağını bilmiyorsanız o zaman sıkıntı var demektir. Panik nerede olur eğer daha önce bu olayın senaryosunu çalışmamışsanız böyle bir şey başınıza geldiğinde ne yapacağınızı bu işin paydaşlarıyla provakasını yapmadıysanız panik olur.
 
''TÜRKİYE ZOR BİR COĞRAFYADA''
 
Türkiye zor bir coğrafyada. Terör bakımından da büyük zorluklar yaşıyoruz. Son 2 senede teröre karşı savunma değil taarruz esaslı yaklaşımlarımızdan dolayı ülkenin her köşesinde devlet otoritesi tam anlamıyla sağlanmış durumda. Bu yetmez hudutlarımız dışında yeni terör alanları oluşuyor. Bunlara karşı da gerekli tebdirleri almamız lazım. Elektronik takip sistemlerini artırıyoruz. Sınırlarımız ötesinden vaki saldırılara karşı gerekli karşılığı veriyoruz. Fırat Kalkanı Harekatı'nın esası da budur. Benzer şekilde güney sınırlarımızın herhangi bir yerinden sınır güvenliğimizi tehdit eden tacizler oluyor bunlara da karşılığını aynı şekilde vereceğiz. Amacımız bölgede terör varlığını sona erdirmek.''
 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX