0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Ekim 2019 Çarşamba 09:22:00 - Güncelleme:16 Ekim 2019 Çarşamba 10:25:00

Bakan Soylu'dan ABD'ye tokat gibi yanıt: Mal değişiminde herhangi bir değişim yoktur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "DEAŞ ile göğüs göğüse mücadele eden tek ülke biziz" açıklamasında bulundu. Soylu, "Terör örgütü sınırdan attığı havanlarla 20 sivilimizin hayatını kaybetmesine sebep oldu. İlk yaptırım kararından sonra mal değişiminde herhangi bir değişim yoktur" dedi. Mal beyanıyla ilgili de dikkat çeken açıklama yapan Soylu, "İlk yaptırım kararından sonra mal değişiminde herhangi bir değişim yoktur" diyerek ABD'nin terör örgütü FETÖ'yü sahiplenmesine gönderme yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin 3 bakana yönelik yaptırım kararına ilişkin, "İlk yaptırımdan sonra mal bildirimimde herhangi bir değişiklik yoktur. Arz ederim." dedi. Bakan Soylu,  ABD'nin 2018 yılındaki yaptırım kararı sonrası "ABD'de bir malımız var FETÖ, onu orada bırakmayız, alacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Soylu, Cibuti İçişleri Bakanı Moumin Ahmed Cheick ve beraberindeki heyeti kabul etti. İçişleri Bakanlığındaki kabulün ardından basın mensuplarının, ABD'nin kendisinin de aralarında bulunduğu Türk bakanlara yaptırım kararıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Soylu, "İlk yaptırımdan sonra mal bildirimimde herhangi bir değişiklik yoktur. Arz ederim." karşılığını verdi.      
         
‘TEK MALIMIZ FETÖ, ONU DA ALACAĞIZ’ DEMİŞTİ

ABD, 2018 yılında da Rahip Brunson'ın tutukluluğunu gerekçe gösterip Bakanlar Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül için yaptırım uygulanacağını açıklamıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, o dönem ABD'nin kendisine yönelik yaptırım kararına ilişkin yaptığı açıklamada "ABD'de bir malımız var FETÖ. Onu da orada bırakmayız, alacağız." demişti.

- ABD'nin yaptırım kararı      

ABD Hazine Bakanlığı, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı kapsamında,Suriye'ye yönelik operasyonuna ilişkin yaptırım kararlarını duyurmuştu.      

Bakanlık açıklamasında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yaptırım listesine alındığı bildirilmişti.      

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX