0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ağustos 2022 Pazar 00:57:00 - Güncelleme:21 Ağustos 2022 Pazar 00:57:00

Bakan Soylu: İhmal, kasıt her neyse bütün süreçler tetkik edilecektir

Kaynak: TRT Haber

ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'deki kazayla ilgili, "Şu ana kadar 20 vatandaşımız hayatını kaybetti, 26 yaralımız var. Olay bütün yönleriyle soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her neyse bütün süreçler tetkik edilecektir." dedi. Soylu, kazada 1 polisin şehit olduğunu açıkladı.

Mardin'in Derik ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen kazada, lastiği patlayan tır, önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Bölgeye giden ekipler, yaralılara müdahale ederken freni arızalanan bir başka tır da yaralılara yardım eden görevlilere ve çevrede toplanan vatandaşlara çarptı. Tır, kaza alanının hemen yanındaki akaryakıt istasyonunun girişinde durdu. Bu durum yaşanabilecek daha büyük bir facianın da önüne geçti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye gitti.

Kaza yerindeki incelemelerinin ardından açıklama yapan soylu, kaza nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye yükseldiğini, 26 yaralının olduğunu söyledi.

Bakan Soylu, "Olay bütün yönleriyle soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her neyse bütün süreçler tetkik edilecektir." açıklamasını yaptı.

Soylu, ilk kazaya müdahale eden 1 polisin şehit olduğunu açıkladı. Ayrıca hastanede tedavi altında olan 2 şoförün gözaltına alındığını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da kaza ile ilgili Derik Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adlî tahkikat başlatıldığını açıklamıştı.

Etiketler : Mardin kaza Bakan Soylu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX