0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Nisan 2017 Cuma 11:22:00 - Güncelleme:07 Nisan 2017 Cuma 11:23:00

Bakan Çelik'ten ABD operasyonu açıklaması

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, ABD'nin Esed'in üssüne yaptığı operasyonla ilgili olarak "Daha önce yapılması gekeken yapıldı." yorumunu yaptı.

Çelik şöyle konuştu:  Esed rejimi kimyasal silah kullanırsa biz bunu kırmızı çizgi sayarız dendi ama geçiştirildi. Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı  döneminden beri özellikle bu Hava Kuvvetlerini kullanmasından, kimyasal silah kullanmasından sonra Esed rejiminin cezalandırılmasını söyleygeldi. 

 

ASKERİ KARARLILIK CİDDİ BİR MESAJDIR

Bugün gelinen nokta önceki alınan yanlış kararların neticesidir. Bugün ortaya konulan askeri kararlılık çok ciddi mesajdır. Bazı ülkelerin askeri kararlılığı suçlamak gibi bir yaklaşım kabul edilemez. 

 

UMARIZ Kİ VERİLEN CEVAP BURADA KALMAZ

Şimdiye kadar gözlemlenen şey uluslararası toplumun kendi içindeki tartışmalardan Esed'in cesaretlenmesi ve her katlimın ardından yeni bir katliama girişmesidir. Esed rejimi bardağı taşırmıştır. Esed rejimine verilen bu cevabı katliamlara dönük bir kararlılık olarak okumak isteriz. Umarız ki Esed'e verilen cevap burada kalmaz. bu sadece nokta değil sistematik hale gelmesidir. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX