0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Haziran 2021 Çarşamba 18:06:00 - Güncelleme:30 Haziran 2021 Çarşamba 18:06:00

Bakan Çavuşoğlu: Suriye'de Rusya'yla çalışmaya devam edeceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'de siyasi bir süreç için, sahada sukunetin devamı için Rusya'yla birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Antalya'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

"400 bin doz Sputnik V aşısı geldi"

Sputnik V aşısının 400 bin dozu geldi. Aşının ortak üretemi için kurumlarımız çalışılor. Aşı sertifikasyonu, güvenli turizm bakımından işbirliğini devam ettirme kararı aldık. Aşı sertifikasyonlarımızın karşılıklı olarak tanınması konusunda önerimizi Rusya'ya ilettik.

Suriye'yi ele aldık, aynı şekilde Libya'daki son durumu değerlendirdik. Afganistan'daki gelişmeleri de yine ele aldık. Karabağ yine bugün bölgesel konularımızdan bir tanesiydi. Suriye'de siyasi bir süreç için, sahada sukunetin devamı için Rusya'yla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Şu anda Suriye için en faydalı mekanizma Astana sürecidir.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Boğaz'da gemi trafiği şu anda ciddi risk oluşturuyor. Ne Kanal İstanbul'un Montrö Anlaşmasına etkisi var, ne de Montrö Anlaşmasının Kanal İstanbul'a etkisi var.

LİBYA'NIN SİYASİ BİRLİĞİ

Libya için atılması gereken çok adım var, destek olmalıyız. Libya'da ülkenin siyasi birliği aynı zamanda toprak bütünlüğü, hepimizin hem fikir olduğu bir öncelik.

Lavrov: Kanal İstanbul yabancı askerlere zemin hazırlamaz

Herhangi bir suretle İstanbul kanalının yapılması, yabancı ülkelerin askeri birliklerinin orada yer almasına zemin hazırlamayacaktır.

Azerbaycan'da ortak komuta merkezinin faaliyetlerini takdirle karşılıyoruz. Tarafların uzlaşmasını, hem Ermenilerin hem Azerbaycanlıların bu arazide yan yana iyi komşular olarak varlıklarını sürdürmesini istiyoruz.

Vatandaşlarımız Antalya'yı cazip bir destinasyon olarak görüyor. İleride de bu turizmin devamı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Koronavirüs pandemisi kapsamında Sputnik V aşısının Türkiye'ye sevkiyatı ve aynı şekilde birlikte üretimini pandemiyle ortak mücadele için önemli addediyoruz.

Montrö Sözleşmesi'nin uygulanması konusunda Türk dostlarımız ve meslektaşlarımızla olan etkileşimden memnunuz.

Etiketler : Bakan Çavuşoğlu Suriye rusya Montrö Sözleşmesi
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX