0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Eylül 2020 Perşembe 19:10:00 - Güncelleme:10 Eylül 2020 Perşembe 20:26:00

Bakan Çavuşoğlu: KKTC'nin önerileri Rum Kesimi tarafından reddedildi

Bakan Çavuşoğlu; "KKTC'nin önerileri Rum Kesimi tarafından reddedildi. Yunanistan diyaloğa girme konusunda hazır değil" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi’ne hitap etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'la yaşanan gerilime ilişkin "Tek taraflı adımlar KKTC'nin haklarını ihlal ediyor. Almanya diplomasiye bir şans vermemizi istedi. Diyaloğa hazır olmadıklarını gösterdiler" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türk-Yunan askeri heyetlerinin NATO'da görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu "Yunanistan güvenilirliğini kaybetti" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklaması şu şekilde;

Tek taraflı adımlar KKTC haklarına ihlal. KKTC'nin önerileri Rum kesimi tarafından reddedildi. Yunanistan güvenilirliğini kaybetti. Yunanistan Türkiye ile diyaloğa girmeye hazır değil. Yunanistan gemilerimizi taciz ediyor.

Bölgedeki kıyısı en fazla olan ülke ise bunun dışında tuttular, yani Türkiye'yi, bizim ülkemizi. Kıbrıs Rum yönetimi BM'nin Annan Planı'nı reddetmelerine rağmen AB'ye üye yapıldılar. Kendilerinin maksimalist amaçlarının peşinde gittiler. Lütfen haritalara bakın. Sevilla haritası ortaya kondu. Bu haritaya göre Türkiye'nin herhangi bir hakkı yok. Bizim diyalog çağrılarımıza rağmen 2011 ve 2012 yılında KKTC, BM'nin de desteğiyle hak paylaşımıyla ilgili müzakere talebinde bulundu

Biz de buna destek verdik, hakkaniyet paylaşımına destek verdik. Yunanistan da yeni hükümetin kurulmasıyla bilgili deniz sınırlarımız konularıyla ilgili adım atmaya çalıştık. Kıbrıslı Rumların tutumuyla ilgili bu maalesef gerçekleşemedi. Sayın Erdoğan, Miçotakis'le Londra'da bir araya geldi, ama Yunan tarafı bizimle diyalog içerisine girmek istemedi. Hep bundan kaçtı.

Etiketler : yunanistan kktc rum çavuşoğlu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX