0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Nisan 2017 Perşembe 10:14:00 - Güncelleme:20 Nisan 2017 Perşembe 11:26:00

Bakan Bozdağ: YSK'nın kararı doğru bir karardır

Adalet Bakanı Bozdağ: '(YSK'nın halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruyu reddetmesi) YSK'nın bu kararı doğru bir karardır. Çünkü YSK sadece bugün değil geçmişte de benzer konuları değerlendirmiş ve her zaman değerlendirdiğinde benzer yönde karar vermiş.'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, YSK'nın anayasa referandumunun iptaline ilişkin başvuruyu reddetmesini değerlendirdi.

 

"ANAYASA MAHKEMESİNİN HALK OYLAMASINI İNCELEME HAKKI YOKTUR"

 

Adalet Bakanı Bozdağ, YSK'nın halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruyu reddetmesine ilişkin, "YSK'nın bu kararı doğru bir karardır. Çünkü YSK sadece bugün değil geçmişte de benzer konuları değerlendirmiş ve her zaman değerlendirdiğinde benzer yönde karar vermiş. Anayasa Mahkemesinin halk oylaması kararını inceleme hakkı ve yetkisi yoktur. Anayasa'ya göre de Türkiye'nin taraf olduğu sözleşmelere göre de yoktur. Bizim kanunlarımıza göre de yoktur. Çünkü anayasamız Yüksek Seçim Kurulu kararlarının kesin olduğunu ve bu kararlara karşı hiçbir merciye başvurulamayacağını açıkça hükme bağlıyor. Bu "hiçbir merci"nin içerisinde Anayasa Mahkemesi de vardır. Böyle bir müracaat yapsa bile Anayasa Mahkemesinin, bu müracaat karşısında bunun reddi dışında bir seçeneği önünde yoktur." dedi.

 

REFERANDUM AİHM'NİN YETKİSİ DIŞINDADIR

 

AİHM'ye başvurudan netice alınamaz. Referandum AİHM yetkisi dışındadır.

 

CHP reddedeceklerini bilerek bunu neden götürüyor bunu sorgulamak lazım. Çünkü yasalarla bu açıkça belirtilir.

 

AGİT RAPORUNA TEPKİ

 

AGİT raporunu kabul etmiyoruz. provokatif bir rapordur. Hayır kampanyaları nerde engellenmiştir

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dün Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda şunları söylemişti;

 

"YSK TAKDİR TOPLAMIŞ BİR GÜVEN MÜESSESESİDİR"

 

Bilinmeli ki YSK, bütün seçimleri, şeffaf ve hukuka uygun bir biçimde yönetmiş, ulusal/uluslararası takdir toplamış, bir güven müessesesidir. Sandık Kurulu, İlçe Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulu ve YSK'da kanun gereği partilerin görevlendirdiği temsilcileri vardır. Sandıktaki işlemler, oyların sayım ve dökümü, parti temsilcilerince yapılır ve yapılan her işlem bunların ıslak imzası ile tutanağa bağlanır. Sandıktan çıkan oyların dağılımını gösteren tutanak, parti temsilcilerince imzalanır, bu tutanağın bir örneği de parti temsilcisine verilir. İlçe Kurulunda tutanakların birleştirilmesi ve sonucunun ıslak imza ile tutanağa bağlanması da bizzat parti temsilcilerince yapılır.

 

"TÜRKİYE'DEKİ SEÇİMLERİ LEKELEMEK İMKANSIZDIR"

 

Sandık sonucunu gösteren tutanaklar, YSK tarafından parti genel merkezlerine de elektronik ortamda açılmaktadır. Yüksek Seçim Kurulu, bu sürecin organizasyonunu yapar, seçim süresince ve seçim sonrasında yapılan itiraz ve şikayetleri kesin karara bağlar. Mevcut mevzuat/uygulama dikkate alındığında Türkiye'deki seçimleri, fiilen ve hukuken lekelemek imkansızdır. Bu, herkesin bildiği gerçektir. Türkiye'nin en iyi ve en doğru yaptığı işlerden biri de seçimlerdir.

 

"CHP HALKOYLAMASINDAKİ BAŞARISIZLIĞINI ÖRTMEK İÇİN YSK'YI SUÇLUYOR"

 

YSK, bütün seçimleri başarıyla yönetmiş bir güven müessesesidir. Halkoylamasındaki başarısızlığını örtmek için CHP, görevini şeffaf, doğruluk ve dürüstlük içinde yapan YSK'yı suçlamaktadır. Bu, haksızlıktır. CHP, halkın iradesine saygı duymalı, başarısızlığını YSK'ya yüklemekten vazgeçmeli ve başarısızlığının nedenlerini kendinde aramalıdır.

SON DAKİKA GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX