0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ocak 2018 Cuma 12:32:00 - Güncelleme:12 Ocak 2018 Cuma 12:56:00

AYM'den ikinci Can Dündar vakası mı?

“Hak ihlali” deyip Almanya’ya firar eden Dündar’ı serbest bırakan AYM, FETÖ’nün kalemleri Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında da tahliye kararı verdi.

Tutuklu yargılanan FETÖ'nün gazetecileri Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında AYM, bireysel başvurular üzerine 'hak ihlali' diyerek tahliye kararı verdi. Bu karar akıllara MİT TIR'ları davası kapsamında tutuklu yargılanırken AYM'nin benzer kararla tahliye ettiği Can Dündar'ı getirdi. MİT TIR'ları davası kapsamında tutuklu yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül için de Anayasa Mahkemesi "hak ihlali" gerekçesiyle tahliye kararı vermişti. Dündar çıkar çıkmaz Almanya'ya firar etmişti.

TV'DE DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI

Altan FETÖ'ye ait olan ve darbe girişiminden sonra KHK ile kapatılan Can Erzincan TV'de Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak ile programda 15 Temmuz'dan bir gün önce darbe olacağına dair açıklamalarda bulunmuştu. Gazeteciler Ilıcak, Ahmet Altan'ın da bulunduğu 17 sanık hakkında açılan davada programda darbeye işaret ettikleri için darbede 'asli fail' oldukları belirtilmişti.

SÖZ YEREL MAHKEMEDE

Mehmet Altan'ın yargılandığı İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi başka bir yargılama için Silivri'de bulunuyor. AYM'nin verdiği karar sonrası Altan ve Alpay'ın avukatlarının mahkemeye "hak ihlali" kararını ulaştırması gerekiyor. Mahkeme kararı gördükten sonra tahliye yönünde karar vereceği iddia ediliyor.

Mehmet Altan'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

AYM'nin "Hak ihlali" kararı verdiği Mehmet Altan hakkında tutukluluk halinin devamına karar verildi. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oy çokluğuyla tutukluluğunun devamına karar verilen Mehmet Altan hakkında da, AYM'nin gerekçeli kararının henüz mahkemeye ulaşmamış olması gerekçe gösterildi. Bu mahkeme de AYM'nin gerekçeli kararını açıklamasının ardından tutukluluk durumunun yeniden değerlendirileceğini kararına ekledi. (Devamı için tıklayınız...)

Sabah

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX