0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Temmuz 2020 Perşembe 11:16:00 - Güncelleme:16 Temmuz 2020 Perşembe 15:01:00

Ayasofya için protokol imzalandı

Son dakika haberi: Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde Yürütülecek Koruma, Geliştirme, Tanıtım ve Yönetim Faaliyetlerine İlişkin İşbirliği Protokolü"nü imzaladı.

İmza töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Ayasofya Camii itinayla korunacaktır, her şeyden önce bu milli ve manevi değerlerimizin bir gereği ve geçmişimize olan da bir borcumuzdur. Ayasofya Camii’nde din hizmetleri Diyanet İşleri Başkanlığı’mızca yürütülecektir koruma konusunda ise eskiden olduğu gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız üstlenecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla restorasyonu, bütçeleri birkaç katına çıkarıldı. Çok ciddi bütçelerle restorasyonları hızlandırıyoruz. Ayasofya bundan sonra yerli ve yabancı herkese ücretsiz olarak açık olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Sultanahmet Meydanı’nda bulunan tapu binası Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edildi. Orada değerli birçok hazine değerimizi sergilemeye başlayacağız." dedi.

Etiketler : Mehmet Nuri Ersoy AYASOFYA PROTOKOL İMZA DİYANET İŞLERİ
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX