0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Mart 2019 Çarşamba 12:04:00 - Güncelleme:13 Mart 2019 Çarşamba 13:57:00

AK Partili Çelik: Siyasetçiye yakışmayan yalan beyanlar var, Yavaş'ı şikayet eden kişiyi tanımıyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısında konuştu. Çelik, Mansur Yavaş'ın açıklamalarına yanıt vererek, ''AK Parti'nin Mansur Yavaş gibi bir meselesi yoktur. Bu CHP'nin meselesidir. Bu gerçeklerin kamuoyuna duyurulması her siyasi partinin görevidir. Mansur Yavaş meselesi bizim meselemiz değildir'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik, "AK Parti'nin Mansur Yavaş diye bir meselesi yok. Mansur Yavaş, CHP, Kılıçdaroğlu ve ittifak içinde o adaylığa destek verenlerin meselesidir." dedi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Susarken bizim basın toplantımızdan sonra açıklama yaptılar. Bir takım yalan beyanlar var. Bir siyasetçiye yakışmayan beyanlar bunlar.

Beyanlarında bizim sanki kendisinin ihtilaflı olduğu kişiyle ilgili olarak bir tarafgirlik tutumu sergilediğimizi söylüyor.

Benim saygıdeğer bir iş adamı diye bir ifadem olmamıştır. Çünkü biz bu kişiyi tanımıyoruz. Biz Mansur Yavaş ile bu kişi arasında bir taraf da değiliz. 

''KARARI MAHKEMELER VERECEK''

Biz kimseyle bir tarafgirlik ilişkisi içinde değiliz. Bu kişi hakkındaki kararı mahkemeler verecek. Bu kişinin saygıdeğer bir iş adamı ya da kriminal bir kişi olup olmadığını bilecek kişi Mansur Yavaş’tır. 

''BU KÜRSÜ İFTİRALARA KARŞI MÜCADELE EDEN BİR KÜRSÜDÜR''

Bu kürsü iftiralara karşı mücadele edilen bir kürsüdür. İftira tezgah arıyorlarsa bu kendilerinin şu anda içinde bulundukları atmosfer çerçevesindeki ilişkilere bakmaları gereken bir durumdur.

Kendisine rakipleri tarafından bu iddiaların ortaya atıldığını söylüyor. Rakipler meselesi değildir bu. Kendisine bazı sorular soruluyor. 

''BU MESELE CHP'NİN MESELESİDİR''

AK Parti’nin Mansur Yavaş diye bir meselesi yoktur. Mansur Yavaş CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun meselesidir.

Bizim meselemiz CHP’nin Ankara seçmenini karşısına nasıl bir adayla çıktığıdır.

Biz Mansur Yavaş’ın elindeki senedin sahte çıktığını söyledik. Bizim sorduğumuz sorunun haklı olduğu ortadadır. İftiradan bahsedecek bir durum yoktur. Mesele Mansur Yavaş’ın nasıl cevap verdiğidir. 

''KAPIMIZDAN İÇERİ GİREMEZ''

Bir kere daha söylüyorum iftira tezgah gibi siyasi manipülasyonlar bizim siyasi kapımızın içinden giremez. 

Yargıtay kararıyla onanmış bir durumdan bahsediyoruz. Bizim büyükşehir belediye başkan adayımız 1994’ten bu yana kamu görevi yapmaktadır. Müteahhit defalacar mal beyanında bulunmuştur.

Kendisiyle ilgili bu haberler ilk çıktığından ne Mehmet Özhaseki'nin ne de kendisinin adaylığı ilan edilmişti. 

''MANTIK DIŞI BİR ŞEY''

Ayrıca açıklamasında TCK 288’i hatırlatarak bizim adil yargılamayı etkilediğimizi söylüyor. Bu tamamen mantık dışı bir şey.

2016’da alınan bir kararı 2018’de biz nasıl etkileyebiliriz? 

''DAVA AÇMASINI HEYECANLA BEKLİYORLARDIR''

Basın yayın organlarına ve bizlere dava açacağını söylüyor. Dava açmaktan bahsettiği herkes eminim dava açmasını heyecanla bekliyordur. 

''SAKIN GERİ ADIM ATMASIN''

Bu konuların daha açık konuşulması için sakın geri adım atmasın.

Meselenin özünden kaçıyor. Sorulara cevap vermek yerine soruların dışında bir alanda durmaya gayret ediyor.  

CHP genel başkanı hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunan bir kişiyi Ankaralıların önüne aday olarak çıkartan kişi olarak ilk sorumlu olan kişidir.

Mahkeme kararlarını görmezden geliyor Kılıçdaroğlu ve ''bu iddialar kriminal bir kişi tarafından dile getiriliyor'' diyor. 

''HANGİ AÇIKLAMALARI DOĞRUDUR''

Kılıçdaroğlu işin esasıyla ilgili bir şey söylemiyor. Hangi açıklaması doğrudur Mansur Yavaş’ın? Mahkemede söylediği mi, basın toplantısında söylediği mi? Bu konunun açıklığa kavuşması gerekir.

Şu soruların henüz cevabı yoktur:

Bahsettiği kişiden tahsil etmeye çalıştığı parayı nasıl bir hizmet karşılığı talep etmiştir? Bir fatura var mıdır? 600 bin doları hangi hizmet karşılığı talep ettiğini sormak herkesin en doğal hakkıdır. Uzun uzun lafı dolandırmaya gerek yok. Mahkemedeki cevaba göre bir avukatlık ilişkisi yok. 

Mansur Yavaş’ın firma ve alacaklı olduğu vatandaşla ilgili bir danışmanlık ilişkisi de görünmüyor. Daha vahim bir husus var. Alacağını neden sözleşmeye dökmemiş? Sayın Yavaş amacının vergi vermemek olduğunu söylüyor. Vergiyle ilgili olarak her siyasetçinin hassas olması gerekir.

''BÜYÜK SORU ŞU...''

Ankara belediye başkanlığına aday olan bir şahsın böyle bir gerekçeye sığınması hem gerekçenin içeriği açısından hem de vergi vermemek için böyle bir gerekçeye sığınması bakımından vahimdir. 

Burada bizi suçlayacağına ikişer cümle ile bunlara cevap verebilir.

Büyük soru şudur: Ankara’ya aday gösterilen bu şahıs CHP’nin hangi yaklaşımla hangi ilkelerle aday olarak çıkardığı bir şahıstır.

CHP ve müttefikleri bunu nasıl içlerine sindirmektedirler. Kendiler bu sorulara cevap verebilirlerse konu kapanır. 

''NETANYAHU'DAN ÖVGÜ GELSE UTANÇ DUYARDIK''

Netanyahu Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında diktatör ifadesi kullandı. Kendisine yakışan bu ifadeyi iade ediyorum. Diktatör demesinin altyazısında şu vardır, seçimle işbaşına gelen demokratlığından Netanyahu rahatsızdır. Filistinli mazlumlara sahip çıkmasından rahatsızdır. Kendi vatandaşlarını birinci ve ikinci sınıf olarak nitelendirmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Netanyahu ırkçı yaklaşımına devam ediyor. Ondan övgü gelse utanç duyardık. 

'BERİL DEDEOĞLU' AÇIKLAMASI

Çok değerli Beril Dedeoğlu ile ilgili haberler aldık. Teyit edemedik henüz. İnşallah hayırlı bir haber alırız diye bekliyoruz. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX