0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Ağustos 2020 Cuma 12:07:00 - Güncelleme:14 Ağustos 2020 Cuma 12:07:00

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi dışlamaya kimsenin hakkı yoktur

Kaynak: DHA-AA

ABONE OL

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri sonrası rahatsızlığını dile getirenlere Bakan Gül'den tepki geldi. Bakan Gül açıklamasında 'Akdeniz'de en uzun kıyısı olan Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de dışlamaya kimsenin hakkı yoktur. Türkiye uluslararası hukuk çerçevesinde deniz yetki alanın her türlü faaliyetini sürdürecektir' dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yunanistan ile Mısır arasında gerçekleştirilmeye çalışılan 'münhasır ekonomik bölge' anlaşması uluslararası hukuka aykırıdır. Türkiye'yi, en uzun kıyı şeridi olmasına rağmen, Doğu Akdeniz'den dışlama girişimlerinin uluslararası hukukta yeri yoktur. Doğu Akdeniz'de Türkiye'siz yürütülmeye çalışılan enerji politikalarının uluslararası hukuk nezdinde tutar hiçbir tarafı yoktur" dedi.

Etiketler : abdulhamit gül adalet bakanı doğu akdeniz yunanistan
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX