0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Aralık 2016 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:30 Aralık 2016 Cuma 00:29:00

ABD''ye sert tepki: Ortağınız bölücü terör örgütleri mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Bab operasyonuna hiçbir destek vermeyen NATO ülkelerini eleştirirken, terör örgütüne silah veren ABD'ye, “Bunu bir kılıfa koyarak 'Hayır biz silah  göndermiyoruz, mühimmat gönderiyoruz' derseniz, kusura bakmayın biz bunu yutmayız” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin ve NATO üyesi diğer ülkelerin terör örgütlerine yaptığı yardımlara ilişkin, “Sizler, terör örgütlerine kalkar bu bölgede her türlü silah yardımını yaparsanız, ondan sonra bunu bir kılıfa koyarak 'hayır, biz silah göndermiyoruz, mühimmat gönderiyoruz' derseniz, kusura bakmayın biz bunu yutmayız” dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen TÜBİTAK Ödül Töreni'ndeki konuşmasında, müttefik ülkelere sert tepki gösterdi ve şunları söyledi: 

BUNU KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL 

“Biz NATO'da sizinle beraberiz, NATO'da sizlerle beraber olduğumuz halde siz bu destekleri bize değil, bölücü terör örgütlerine veriyorsunuz. Yoksa NATO'daki ortağınız sizin bu bölücü terör örgütleri midir? Nasıl oluyor da siz, bu bölücü terör örgütleri olarak kabul ettiğiniz bu örgütlere bu tür destekleri veriyorsunuz? Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil. Bunu yutmamız mümkün değil. Eğer biz NATO ittifakı içinde berabersek, eğer biz stratejik, model ortaksak, o zaman siz bizim yanımızda yer alacaksınız. Bölücü terör örgütünün yanında yer almayacaksınız.” 

HİÇBİR KATKI SUNMUYORLAR 

Türkiye'nin Suriye kaynaklı tehditleri sınırları boyunca yaşarken, hatta sınırlarımızın içine bombalar yağarken, NATO adeta olayın tamamen dışında tutulduğunu kaydeden Erdoğan, “Bugün de El Bab operasyonumuzda ne NATO'nun ne de bölgede güç bulunduran güya müttefik ülkelerin en küçük bir desteğini görmüyoruz. Sözüm ona DEAŞ'a karşı mücadele için kurulan koalisyon, bugün DEAŞ'a en büyük zayiatı verdiren, örgütün belini kıran El Bab harekatına hiçbir katkı sunmuyor” diye konuştu. 

YALAN ÜSTÜNE YALAN SÖYLÜYORLAR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Üstelik, yalan üstüne yalan. Ne diyorlar? 'Türkiye DEAŞ'a destek veriyor.' El insaf. DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi veren biziz. Bu noktada zayiatı veren biziz ve gerçekten başından itibaren Özgür Suriye Ordusu'nun verdiği çok ciddi zayiat var. Bu Özgür Suriye Ordusu'nu bizim içimizde bile bazı mahfiller terör örgütü olarak ilan ediyor. Özgür Suriye Ordusu terör örgütü falan değil, hatta Amerika'nın başında 'birlikte kuralım' dediği bir örgüttür. Ilımlı muhaliflerden oluşan direniş hareketidir. Biz şimdi onlarla beraber hareket ediyoruz, onlara gerekli desteği veriyoruz. Niye? Kendi topraklarında onları yalnız bırakmamak için.” 

Yılanla yatağa giren ısırılmayı göze almalı

Erdoğan “Terör örgütleriyle iş tutanlar da kana ve gözyaşına boğulmaya hazır olmalıdır” diye uyardı.

Erdoğan, terör örgütlerinin eninde sonunda, mutlaka kendilerini besleyen ülkelere de saldıracaklarını belirterek, “Nitekim bunun emareleri zaman zaman ortaya çıkıyor. Yılanla yatağa giren, ısırılıp zehirlenmeyi göze almalıdır. Terör örgütleriyle iş tutanlar da kana ve gözyaşına boğulmaya hazır olmalıdır” dedi. 

GÖZ GÖRE GÖRE FELAKET 

Terör örgütlerine karşı ilkesiz tutum ve çifte standarda NATO içinden de itirazlar yükseldiğine şahit olduklarını belirten Erdoğan şöyle devam etti: “Türkiye'de patlayan bombaları film sahnesi gibi seyredip bunların müsebbibi olan örgütlere kol kanat germeyi sürdürenleri, yarın aynı akıbetin beklediğini anlamak için müneccim olmaya gerek yok. Sonunda onların da başına bunlar bela olacak. Bunu da açık ve net söylüyorum. Felaket göz göre göre yaklaşıyor. Biz bir yandan mücadelemizi yürüteceğiz, bir yandan ikaz görevimizi yapmayı da sürdüreceğiz.” 

MİLLETİME GÜVENİYORUM 

Türk milletindeki dirayet, kararlılık, cesaret ve tevekkülün başka hiçbir toplumda olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Ben milletime güveniyorum. Onun için dikkat ederseniz hepsi de en küçük bir tehdit karşısında adeta darmadağın oldular ama benim milletim, 15 Temmuz'da nasıl bir kurtuluş mücadelesi, nasıl bir istiklal ve istikbal mücadelesi verdiğini, F-16'ların karşısında, silahlı helikopterler, tanklar, toplar, silahlar karşısında açık ve net ortaya koymuştur. Bu millet, böyle bir millet” diye konuştu. 

3 Bilim Ödülü, 1 özel 4 Teşvik Ödülü verildi 

TÜBİTAK Bilim Kurulu, 2016 yılında 3 “Bilim Ödülü”, 1 “Özel Ödül” ve 4 “Teşvik Ödülü” verilmesini kararlaştırdı. Buna göre, Temel Bilimleri Alanında Prof. Dr. Oğuz Gülseren, Mühendislik Bilimleri Alanında Doç. Dr. Erkan Yüce, Sosyal Bilimler Alanında Prof. Dr. Metin Heper ödül almaya layık görüldü. Temel Bilimlerde Prof. Dr. Kemal Kazan özel ödül alırken, Teşvik Ödülleri de Temel Bilimler Alanında Doç. Dr. Emre Onur Kahya ve Doç. Dr. Adem Tekin, Sağlık Bilimleri Alanında Doç. Dr. Serdar Durdağı, Sosyal Bilimler Alanında Doç. Dr. İlke Öztekin Gillam'a verildi. 

ERDOĞAN RESEPSİYON VERDİ 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki ödül töreninde program öncesi TÜBİTAK'ın tarihi ve faaliyetlerini anlatan kısa film gösterildi. Konuklara, TÜBİTAK ödülü alan bilim insanlarının bilime katkılarını anlatan sinevizyon gösterisi sunumu yapıldı. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül alan bilim insanları onuruna resepsiyon verdi. 

Erdoğan, Putin ile 'ateşkes'i görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Suriye'de ateşkes konusu ve Astana süreci ele alındı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriyeli muhalifler ve Rusya Federasyonu temsilcilerinin, Türkiye'nin kolaylaştırıcılığında Ankara'da görüşmeler yürüttüğünü, neticesinde rejim ile muhalefet arasında mutabakata varıldığını belirtti. Kalın, “Astana sürecinin başarıya ulaşması için de Cumhurbaşkanımızın çalışmaları ve girişimleri devam edecektir” dedi. 

 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX