0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Kasım 2017 Perşembe 09:44:00 - Güncelleme:16 Kasım 2017 Perşembe 09:45:00

ABD’nin YPG’ye gönderdiği silahlar PKK’dan çıkıyor

ABD’nin DEAŞ’la savaştığı gerekçesiyle YPG’ye gönderdiği silahlar birer birer PKK’dan çıkıyor. Bugüne kadar 21 AT-4 füzesi ele geçirilmişti, dün de Şırnak’ın Bestler-Dereler bölgesinde Milan ve AT-5 füzeleri bulundu

Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde 13 Kasım’da, İçişleri Bakanlığının “Aranan Teröristler” listesinde kırmızı kategoride bulunan “Delal Amed” kod adlı Hülya Eroğlu’nun da etkisiz hale getirildiği hava destekli operasyonun ardından yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat bulundu. Operasyonda, Milan ve AT-5 güdümlü tanksavar füzesi, RPG-7 roketatar, 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 56 havan mühimmatı, 5 el bombası, bin 191 uçaksavar mühimmatı, 25 kilogram amonyum nitrat ile bir ton gıda malzemesi ve çok miktarda muhtelif gereç ele geçirildi.

Küçük bir ordu kurdu

ABD’nin yaptığı silah yardımlarıyla PKK’nın Suriye kolu YPG küçük bir ordunun silah envanterine sahip oldu. Milan füzesi ve AT-5 güdümle tanksavar füzesi, ABD’nin TIR’lar dolusu gönderdiği silahların arasında yer alıyor. Daha önce yurt içinde PKK’ya yapılan operasyonlarda tam 21 adet AT-4 füzesi ele geçirilmişti. ABD, YPG’ye bu silahlardan bin adet göndermişti. Geçmişte YPG’ye gönderilen zırhlı araçlar ve ‘tank katili’ olarak bilinen Javelin füzesi de örgütün elinde görüntülenmişti.

Almanya da peşmergeye vermişti

2014 yılında Almanya’nın Bavyera eyaletinde eğitilen peşmergelere de 30’u Milan olmak üzere 500 anti tank füzesi verilmişti. O dönemde de bu silahların PKK’ya geçmesinden endişe edilmişti.

2 KM ileriyi vuruyor

Dünyanın birçok ordusu tarafından kullanılan Milan güdümlü anti tank füzesinin 2 km’ye kadar etkili menzili bulunuyor. Roket silahı terk ettikten sonra hedef yer değiştirse bile nişancı optik nişangahtan hedefi takip ettiği sürece roket silah sistemi tarafından yönlendirilerek yüzde 100’lük bir başarıyla hedefi imha ediyor. Çoğunlukla Alman yapımı olan Milan tanksavar füzeleri araç üstüne de monte edilebiliyor.

Yeni Şafak

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX