0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Ocak 2018 Perşembe 13:22:00 - Güncelleme:25 Ocak 2018 Perşembe 15:50:00

ABD’nin güvenli 'bölge teklifine' Ankara’dan ilk yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransa’da ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile yaptığı görüşmede, gündeme gelen 30 km derinlikte tampon bölge konusunda ilk değerlendirmeyi yaptı.

Çavuşoğlu "Süreçte ABD ile güven kaybı yaşandı. Güven yeniden tesis edilmeden bu konuların görüşülmesi doğru değil. Önce somut adımlarla güven tesis edilmeli " dedi. İki ülke arasında güven kaybı yaşandığını belirten Dışişleri Bakanı "maksatları ne bilmiyoruz, önce güvensizlik ortamı giderilmeli" diye konuştu.

ABD SÖZLERİNİ TUTMADI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yaptığı açıklamada ABD'nin Münbiç'ten bu yana verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğni kaydetti.

GERÇEĞİ YANSITMAYAN BİR AÇIKLAMA

Dün aşkam Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında gerçekleşen görüşme sonrası Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya da tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu 'O açıklama büyük bir ihtimalle görüşme öncesi hazırlanmış bir açıklama çünkü gerçeği yansıtmıyordu. Konuyla ilgili bugün zaten ABD'den Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ı arayacaklardı büyük bir ihtimalle de aranmıştır' dedi.

BİR AÇIKLAMA DA BOZDAĞ'DAN

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, A Haber'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı. Bekir Bozdağ, ABD' tarafından yapılan sınırda 30 km'lik güvenli bölge kurulmasıyla ilgili yaptığı öneriye yanıt verdi. Zeytin Dalı Harekatı sürerken bu önerinin gelmesine dikkat çeken Bozdağ, ABD'nin daha önce de söz verdiğini ancak bunları yerine getirmediğini belirtti. Güvenli bölge konusunun ayrıca görüşülmesi gerektiğini, şu an sadece Zeytin Dalı Harekatı'na odaklandıklarını söyleyen Bozdağ, "ABD'nin bu noktaya gelmesi önemli. Ancak Türkiye ile ABD arasında güvensizlik var. ABD'nin söyledikleri başka icraatleri başka oluyor. ABD'nin söyledikleri sahada yankılanmıyor." ifadelerini kullandı.

"BÖYLE AYDIN OLMAZ OLSUN"

 

 

​Afrin'e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nın durdurulmasıyla ilgili aralarında eski bakan, milletvekili, yönetmen, yazar, senarist, gazeteci, oyuncu gibi mesleklere sahip 170 kadar ismin imzaladığı skandal bildiriye de tepki gösteren Bozdağ, "Bunlara ben aydın denilmesini kabul edemiyorum. Bunlar terör örgütlerinin gönüllü şakşakçıları. Başlatılan operasyonu zayıflatmak için kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Bunları kınıyorum. Böyle aydın olmaz olsun." dedi.

"ARTIK İCRAATIN ZAMANI"

Terörle mücadelede icraat zamanının geldiğini ifade eden Bozdağ, "Artık sözle vakit geçirme dönemi bitmiştir, icraatın zamanıdır. Bizimle bir dayanışma içine ABD girmek istiyorsa, bunun yolu basit. Silah vermeyi durduracak, verdiği silahları toplayacak ve PYD/YPG teröristlerine 'Türkiye'ye karşı mücadele etmeyin, bu işi bırakın ve siz Fırat'ın doğusuna çekilin' diyecek." dedi.

 

"TÜRKİYE'NİN KARARINI KİMSE SORGULAYAMAZ"

Terörle mücadele konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Bozdağ, "Türkiye'nin DEAŞ terörüyle mücadele konusundaki samimiyetini kimse sorgulayamaz, kararını da kimse sorgulayamaz." dedi.

"ABD, TÜRKİYE İLE KARŞI KARŞIYA KALMAK İSTEMİYORSA..."

Bozdağ, "ABD yönetimi Türkiye ile karşı karşıya gelmeyi istemiyorsa ki istemiyor, biz de istemiyoruz Türkiye olarak, bunun yolu belli teröristlere verilen desteklerin kesilmesidir." ifadelerini kullandı. (AHaber-Hürriyet)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX