0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Temmuz 2021 Pazartesi 16:05:00 - Güncelleme:12 Temmuz 2021 Pazartesi 16:05:00

15 Temmuz şehidi Tolga Ecebalın'ın hayali gerçek

FETÖ'nün hain darbe girişiminde şehit düşen Tolga Ecebalın'ın hayali gerçek oldu. Ailesi, 27 yaşında şehadete yürüyen Ecebalın'ın Eyüp Sultan'da kafeterya açma hayalini gerçekleştirdi.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain işgal ve darbe girişiminin yıl dönümü yaklaşırken şehit yakınlarından "unutmayın, unutturmayın" çağrıları yükseliyor. O gece 27 yaşındayken şehit düşen Tolga'nın babası Tarkan Ecebalın, "15 Temmuz bitti, gitti değil. Bizim şehitlerimize vefa borcumuz var. Biz bir şey istemiyoruz. Tolga'yı şehitliğe bıraktık. Sadece unutmasınlar kimseye de unutturmasınlar." dedi. Oğlu Tolga'nın sağ gözünün altından vurulduğunu hatırlatan Tarkan Ecebalın, "FETÖ'nün vatan hainleri ateş ederken kaçmadılar, mermilere yürüdüler o yüzden sırtından değil sağ gözünün altından aldı mermiyi Tolga..." şeklinde konuştu.

EYÜP SULTAN'IN ŞEHİDİ

Tolga Ecebalın 15 Temmuz gecesi vatan için sokağa çıkmıştı. Darbeyi duyar duymaz önce Eyüp Sultan Türbesi'ne yöneldi. Amacı türbeye yapılacak saldırıları önlemekti. İlerleyen saatlerde saldırıların yoğunlaştığı Saraçhane'ye babasının yanına gitti. Baba-oğul omuz omuza mücadele ettiler. Darbeci hainlere direndiler. Yoğun ateş altında kaldılar. Baba Tarkan Ecebalın o anları şöyle anlatıyor: "Her yerden mermi yağıyor. Kamyonların altındayız. 3 dakika kadar sürdü bu. Kalktım, baktım kamyonun arkasında vurulanlar var. Tolganın yanındaki arkadaşı çığlık atıyor. Baktım yerde beyaz pantolonlu birini gördüm, eyvah dedim o zaman işte..."

"ŞEHİDİMİN YÜZÜ GÜLÜYORDU"

Baba Tarkan Ecebalın, Tolga'nın şehadetini nasıl karşıladığını da "Bir oda gördüm, kapısında birisi duruyordu. Baktım aralıktan üstleri örtülmüş insanlar var. Kafamı çevirdim. Beni hissetti sanki. Bu benim oğlum dedim. Kapıdaki adam yasak dedi. Hakkını helal etsin onu ittim, içeri girdim. Beni çağıran örtüyü açtım baktım Tolga... Baktığımda gülüyordu, tebessüm ediyordu bana... Öptüm, kokladım, sarıldım. Sonra beni oradan dışarıya aldılar" sözleriyle anlattı.

TEK HAYALİ GERÇEK OLDU

Eyüp Sultan'ın şehidi Tolga Ecebalın'ın en büyük hayali Eyüp Sultan'da bir kafeterya açmaktı. Hayattayken olmadı. Ama şehadetinden sonra hayalini ailesi gerçekleştirdi. Baba Tarkan Ecebalın kafeteryanın kendileri için ayrı bir değer taşıdığını şu ifadelerle anlattı: Gelen misafirlerimiz şimdi bize şunu söylüyor. Burada başka bir şey var. Nasıl bir şey var burada? Burada çok rahat ediyoruz diyorlar. Burası şehit mekanı. Evet burası 15 Temmuz şehidi Tolga Ecebalın'ın kafeteryası. Tolga burada bizimle... Oğlu gelir, kızı gelir. Babasının bu köşesini temizler. Tolga bize parayla, şanla, şöhretle alınmayan bir şey bıraktı. Gurur bıraktı. Şeref bıraktı. Biz o gururun altında eziliyoruz. O kadar şerefliler ki, İstanbul'un kurtulmasına değil bütün İslam aleminin kurtulmasına vesile oldu 251 şehidimiz...

Etiketler : 15 temmuz şehit Eyüp Sultan Tolga Ecebalın
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX