0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Temmuz 2021 Perşembe 08:32:00 - Güncelleme:15 Temmuz 2021 Perşembe 08:32:00

15 Temmuz gazisi Adem Sefer: Delik deşik olduğumu fark etmedim

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden tam 5 yıl geçti. Darbe gecesinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki görevli polisleri rehin alan FETÖ'cülerle mücadele eden Adem Sefer, yaşadıklarını anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kalkıştığı 15 Temmuz darbe girişiminin kritik noktalarından biri de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ydü. Askeriyeye sızan FETÖ'cü hainlerin işgal ettiği köprüde yaşananları anlatan Adem Sefer, "O akşam, sanki üzerimize öyle bir hülya düştü ki, karnımdan aşağı ayaklarıma kadar delik deşik olmuşum. Son noktaya gelene kadar fark etmedim." dedi.

"KALKIŞMA OLDUĞUNU ANLAYINCA EVDEN FIRLADIM"

Köprülerin askerler tarafından kapatıldığını öğrenince neler olduğunu anlamak için bir müddet beklediğini ifade eden Sefer, "Binali Yıldırım 'Bu bir kalkışma hareketidir' deyince, evden fırladım. Kavacık Meydanı'na ulaştım. Orada insanlar toplanmış, şaşkınlıkla ne olduğunu anlamaya çalışıyordu. Artan kalabalık da 'Köprüye gidelim' diyordu. Ne yapacağımızı bilmiyorduk." diye konuştu.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet ettiğini hatırlatan Adem Sefer, şunları kaydetti:

"Kalabalık bir şekilde ikinci köprüye giriş yaptık. Köprüye girişte iki tane tank vardı. İnsanlar tanka saldırıp askerleri indirdiler. Orada sadece havaya ateş edildi. Gerçek anlamda o anda cebri bir şey uygulanmadı. Köprünün girişindeki karakolda askerlerin dizildiğini gördük. Kalabalık bir şekilde elimizde Türk bayrağı ile tekbirlerle yürümeye başladık. Askerler bizi durdurdular. İçimizden bir arkadaşımız fırladı, askerin elindeki silahını almaya çalıştı. Asker de silahın dipçiği ile düşürdü kardeşimizi. Saat o sıralar gece yarısı 00.00'yi geçiyordu. Askerler havaya ateş açmaya başlayınca herkes kaçışmaya başladı."

"KURŞUNU SIKANLAR ÜST RÜTBELİ KOMUTANLARDI"

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün girişinde yer alan karakolda askerlerin dizildiğini belirten Sefer, rütbeli komutanların ateş açarak nasıl kaçtıklarını şu sözlerle anlattı:

"Askerlerin ateş açmasının ardından dağılan kalabalıkta ortada bir ben kaldım. Ve yerde yatan bir kardeşimiz vardı. Onun üzerine kurşun sıkıldı. İnsanlara bağırdım, 'Çocuk vuruldu, nereye gidiyorsunuz?' diye. Devamlı artan kalabalıkla birlikte bu kez ilerlemeye başladık. Karakolda da polisleri bağlamışlar tutuyorlardı."

Halka ateş açan şahısların "üst rütbeli komutanlar" olduğunu anlatan Adem Sefer, konuşmasına şöyle devam etti:

"Korkarak, kaçarak içeriye gittiler. Daha sonra askerlerin elinden polisleri aldık. Ve tekrar büyük bayrakla birlikte köprüye yürümeye devam ettik. Karşı yönden motosikletli bir arkadaş geldi, köprünün diğer tarafında asker olmadığını söyledi. Tabii biz tanımadığımız için, o kişiyi onlardandır sanıp aramızda istişare yaptık. Sonra ikinci motorlu bir arkadaş da gelip aynısını söyleyince devam ettik. Tevafuk ki arkamızda yaralanan, şehit düşen arkadaşlarımızı o motorlu arkadaşlar hastaneye taşımışlar. Köprünün ortasında öncü grup arkadaşları köprünün diğer tarafına gönderip teyit aldık. Asker olmadığını öğrenince de yürümeye devam ettik."

"DELİK DEŞİK OLDUĞUMU FARK ETMEDİM"

Gazi Adem Sefer, vurulduğunu yanındakilerin uyarısıyla anladığını belirtti:

"Ben askere gidene kadar hiçbir şekilde silahla muhatap olmadım. Atış alanında her kurşunda gözlerim kapatırdım. O akşam, sanki üzerimize öyle bir hülya düştü ki, karnımdan aşağı ayaklarıma kadar delik deşik olmuşum. Son noktaya gelene kadar fark etmedim. Ta ki asker yoktur denilince yanımdakiler; 'Siz vuruldunuz abi, sizi hastaneye götürelim' dediler. Ve iki kişi koluma girerek beni hastaneye götürdüler, sonra tedavim yapıldı."

"EVLATLARIMIZA TERTEMİZ BİR TÜRKİYE BIRAKTIK"

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde gazi olan Adem Sefer, sözlerini şöyle tamamladı:

"O gece o meydana, köprüye çıkarken şunun farkındaydık. Bizim tarihimizde asla esir düşmek, esir olmak yok. Birileri çıkıp burada Türk insanını yok sayarak, Türk insanını ayaklar altına almaya çalıştı. Allah'a hamd olsun ki, üzerimizden öyle bir yükle çıktık. Bu vatan atalarımızdan bize yadigâr bırakıldı. Bizim de, evlatlarımıza tertemiz bir Türkiye bırakmak adına gözümüz hiçbir şey görmedi. Ve Allah'a hamd olsun o süreci sonlandırdık."

Etiketler : Fetullahçı Terör Örgütü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 15 TEMMUZ Gazi Adem Sefer
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX