0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:00:00

Emine Erdoğan: Dünyanın en cömert ülkesi sıfatını taşıyoruz

Emine Erdoğan, Türkiye'nin milli gelirine göre en yüksek insani yardım yapan ülke olduğunu söyledi. 

Emine Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ)  özel davetlisi olarak katıldığı Cenevre'deki toplantıda, “İnsani ve hassas durumlarda kadınların, çocukların ve ergenlerin sağlık ve esenliklerinin evrensel sağlık kapsayıcılığıyla uyumlu hale getirilmesi” konulu bir konuşma yaptı. 

8 MİLYAR DOLAR 

“132 milyondan fazla insani yardıma muhtaç kişinin yaşadığı bir dünyada, bizlere pek çok sorumluluk düşüyor” diyen Erdoğan, “Bildiğiniz gibi Türkiye çok hassas bir coğrafyada bulunuyor. Biz bu coğrafyada yaşanan sorunların çözümünde aktif rol alan bir ülke olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 8 milyar doların üzerinde gerçekleştirdiğimiz insani yardımlarla, gayrisafi milli gelirine oranla, dünyanın 'en cömert' ülkesi olma sıfatını taşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Emine Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Topraklarımız tarih boyunca savaşlardan, zulümden ve ayrımcılıktan kaçan milyonlara yurt olmuştur. Türk insanının yabancıya karşı gösterdiği misafirperverlik refleksi uzun bir tarihsel deneyimin bakiyesidir. 

4 MİLYON MİSAFİR 

Bugün sınırlarımız içinde 4 milyonun üzerinde mülteciyi misafir ediyoruz. Kırılgan coğrafyalarda yaşanan sorunlara çözüm üretme noktasında hatırı sayılır bir bilgi ve tecrübe biriktirmiş durumdayız. Bu tecrübelere dayanarak, çatışmaların hiç dinmediği coğrafyalarda artık yeni çözümlere ihtiyacımız olduğunu söylemek istiyorum.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX