0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Temmuz 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:17 Temmuz 2019 Çarşamba 08:00:00

Türkiye'ye yatırım seferberliği

Hollanda’dan Türkiye’ye yapılan yatırımları artırmak için, HOTTİM tarafından çalışma başlatıldı. Belirlenen 9 farklı stratejik alan için, yabancı yatırımcılarla görüşmeler gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin en büyük dış yatırım aldığı ülke olan Hollanda'da iş dünyasının Türkiye'ye yönelik yatırımlarının daha da artırılması hedefleniyor. Bu amaç çerçevesinde Hollanda Türk İşadamları Derneği'nin (HOTİAD) bünyesinde oluşturulan, Hollanda - Türkiye Ticari İşbirliği Merkezi (HOTTİM) “Türkiye'ye Yatırım Seferberliği” başlatıldığını açıkladı. 

1.2 trilyon euro

Türkiye ve Hollanda arasındaki ticari ilişkileri geliştirmeye katkıda bulunmayı, Türk mallarının yurtdışında pazarlama ve ihracat olanaklarını artırmayı hedeflediklerini vurgulayan HOTTİM Başkanı Adnan Büyükbilgin, “Türkiye'nin Hollanda'nın toplam dış yatırımlarından aldığı pay, yalnızca yüzde 1.91 düzeyinde. Hollanda’nın toplam yabancı yatırım stokunun 1 trilyon 256 milyar euro dolayında olduğu göz önüne alındığında, Türkiye’nin bundan çok daha fazla yararlanabilme olanağı da ortadadır” dedi. 

9 stratejik sektör 

HOTTİM bünyesinde yaptıkları çalışmalarda, Türkiye'ye yönelik yatırımlarda odaklanılacak “öncelikli sektörleri” belirlediklerinin altını çizen Büyükbilgin, bu sektörleri şöyle sıraladı: “Sağlık, tarım, gıda ve hayvancılık, bilişim, kimya, yaratıcı endüstriler, enerji /yenilenebilir enerji, havacılık ve uzay, yüksek teknoloji endüstrileri, su yönetimi, gemicilik ve denizcilik.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX