0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Eylül 2018 Pazar 00:00:00 - Güncelleme:16 Eylül 2018 Pazar 00:00:00

SAHA dopingi

Dünyaca ünlü savunma devlerini ağırlayan SAHA EXPO'ya katılan yerli firmalar küresel pazarın kapılarını araladı. Malezya, Endonezya, Orta, Güney ve Kuzey Amerika bölgelerine satışa yönelik yüzlerce anlaşma imzalandı. 

Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHAİstanbul) tarafından organize edilen SAHA EXPO 2018'de çok sayıda yerli firma, yurt dışı pazarlara açılma konusunda adım attı.İstanbul Fuar Merkezi'nde 3 gün süren fuar, yerli ve yabancı firmalar ile savunma ve havacılık sanayisine ilgi duyanları bir araya getirdi.Fuarda firmalar arasında çok sayıda iş görüşmesi yapıldı. Bu görüşmelerden somut iş birliklerine imza atılırken, ileriye dönük çalışmalara da zemin hazırlandı. 

ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI 

SAHA İstanbul Başkan Yardımcısı ve THY Teknik AŞ Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel'in AA muhabirine verdiği bilgiye göre, fuara, yurt dışından aralarında Bangladeş, Malezya, Endonezya, Sudan, Ürdün, Libya, Ukrayna, Belarus ve Rusya'nın bulunduğu ülkelerden hükümet ve şirket düzeyinde 40'a yakın üst düzey karar verici katıldı. Fuar kapsamında, uçak motorları ve dizel motorlar için test cihazları üreten Galen Teknoloji, ürünlerinin Malezya ve Endonezya’ya satışına yönelik anlaşma imzaladı. Fuarda ayrıca Berdan Civata, Simerkom Elektrik, Koçak Petrol, Sadtek Elektronik, Yepsan Savunma ve Havacılık AŞ, 6gen Panel, Altınay Havacılık ve İleri Teknolojiler, ürünlerinin Orta, Güney ve Kuzey Amerika bölgelerine pazarlanmasına yönelik mutabakat anlaşmalarına imza attı. 

HEDEF ÇITAYI YÜKSELTMEK 

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar da fuar kapsamında yerli ve milli savunma sanayisinin inşası ve yerliliğin artırılmasına yönelik ana ve alt yükleniciler ile KOBİ'ler arasında önemli görüşmeler gerçekleştirildiğini söyledi. Yerli firmaların ürün ve kabiliyetlerini ortaya koyduğunu vurgulayan Bayraktar, fuar kapsamında yurt içinde yeni iş birliklerine, yurt dışında ise yeni pazarlara erişme konusunda ilerleme sağlandığını belirtti. Bayraktar, SAHA EXPO'nun ilk kez düzenlenmesine karşın önemli bir başarı elde ettiğine değinerek, gelecek yıllarda çıtayı daha yükseklere çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

İthal ediliyordu şimdi dünyaya satılıyor

Son dönemde çatışma ortamının meskun mahallere kayması, zırhlı kara araçlarında teleskopik yükseltme sistemleri ihtiyacını artırdı. Bu sistemlere takılan 15 metreye kadar yükseltilebilen kamera, radar, jammer ya da silah sistemleri güvenlik güçlerine önemli katkı sağlıyor. Kameranın üzerine yerleştirildiği sistemin dayanıklılığı ve stabil olması görüntünün kalitesini doğrudan etkiliyor. Teleskopik yükseltme sistemlerinin (mast) Türkiye'de üretilmesi için atılan adım, savunma sanayisinde yeni bir başarı hikayesi getirdi. Bu konudaki çabalar önce ürüne ardından dünyaya ihraç edilen MILMAST markasına dönüştü. İlk olarak ASELSAN'ın İhtar Anti-Drone Sistemi'nde kullandığı ve 200 adet sipariş verdiği  MILMAST, uluslararası pazarda da büyük ilgi gördü. Sistem, Türkiye dışında aralarında Kazakistan, Endonezya, Kuveyt ve dünya teknoloji liginin üst sıralarındaki Güney Kore'nin bulunduğu ülkelerde görev yapmaya başladı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX