0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Ocak 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:29 Ocak 2019 Salı 08:00:00

Marketlere sıkı denetim

Bazı marketlerde fiyatların fahiş oranda artması üzerine, hükümet düğmeye bastı. 81 ilde sıkı denetim için valiliklere talimat gönderildi. 

Havaların soğumasıyla sebze ve meyve fiyatları tırmanışa geçerken pazar ve marketlerdeki fiyatlar arasındaki uçurum daha da büyüdü. Marketlerin fiyatlarda indirime yanaşmaması vatandaşın cebini yakarken, enflasyonun da ateşini yükseltti. Fahiş fiyatlar nedeniyle artan tepkiler üzerine düğmeye basan hükümet, denetimleri sıklaştırma kararını aldı. 

BAKANLIK DEVREDE 

Tarladan hale, pazardan markete kadar her yerde her zaman ürünlere ve fiyatlara sıkı denetim ve kontrol yapıldığını belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, marketlerdeki aşırı fiyat uygulamaları üzerine yetkililerin devreye girdiğini söyledi. Denetimlerini devam ettiğini belirten Bakan Pekcan, bunları çok görünür kılmadıklarını ancak yapılan işin çok önemli olduğunu söyledi. 

ERDOĞAN UYARMIŞTI 

Tüketicilerin marketlerdeki ürün fiyatlarından duyduğu rahatsızlık sonrası ilk açıklama Başkan Erdoğan’dan gelmişti. Erdoğan yaptığı açıklamada, ekonominin iyiye gitmesine rağmen marketlerdeki yüksek fiyatların yersiz ve nedensiz olduğunu söylemişti. Market fiyatlarıyla alakalı çağrılara kulak asmayan, malın değerinin çok üzerinde satış yapan marketlere ve bunları sağlayıcılarına ciddi yaptırımların uygulanabileceğine dikkati çeken Başkan Erdoğan, “Halkımızı sömürenlerden hesabını sorarız” ifadelerini kullandı. 

Hal Yasası fiyatları dengeleyecek 

Marketlerdeki fiyatların dikkatten kaçmadığını ve farkında olduklarını ifade eden Pekcan, “Tabii ki Cumhurbaşkanımızın dikkatini bile çekmiş, bizimkini çekmemesi mümkün değil. Önemli olan halkın bunu birinci derecede hissediyor olması. Biz de bununla ilgili tedbirlerimizi alıyoruz. Esasında Hal Yasası'nın bir an önce devreye girip uygulanmasıyla bu sıkıntılarımızın çoğunu atlatacağız. İnşallah en kısa zamanda devreye girerse bu geçişleri daha kolay göreceğiz” diye konuştu. 

Zamlar mercek altında 

Ruhsar Pekcan, geçen hafta 81 ilin valiliğine yazı gönderdiklerine işaret ederek, hem İç Ticaret Genel Müdürlüğü hem de Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’yle birlikte, yerinde uygulamalara ve denetimlere daha kapsamlı bir şekilde devam ettiklerini, sonuçları en kısa zamanda herkesin göreceğini bildirdi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX