0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Ocak 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:28 Ocak 2019 Pazartesi 08:00:00

KOBİ'lere akıllı teknoloji desteği

KOSGEB, imalat sanayiinin dijitalleşmesi için akıllı teknoloji üretimi yapan KOBİ’lere, 350 milyon liralık destek sağlayacak. 

Türkiye ekonomisinin kilittaşlarından olan KOBİ’lerin üstündeki yükün hafifletilmesi ve üretim oranlarının artırılması için verilen devlet destekleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda KOSGEB, bu hafta KOBİ Girişim Destek programı çağrısına çıkacak. 

BÜTÇE 350 MİLYON LİRA 

'İmalat Sanayiinde Dijitalleşme' temasıyla başlatılacak destek programının bütçesi, 350 milyon lira olarak belirlendi. Söz konusu destek programının sanayinin milli imkanlarla dijitalleşmesi adına önemli fırsatlar barındırdığını vurgulayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bu programla akıllı teknolojileri geliştiren KOBİ'lere ilk kez devlet olarak destek sağlamış olacağız. Böylece hem teknoloji geliştiricisi KOBİ'lere hem de teknoloji kullanıcısı imalatçı KOBİ'lerin büyümesine katkı sağlayacağız” diye konuştu. 

'ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ'

Bakanlık olarak sanayicinin üzerindeki yükleri azaltmayı kendilerine görev edindiklerini kaydeden Mustafa Varank, şöyle devam etti: “Bu sene ve önümüzdeki yıl ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devletimiz üstlenecek. Ayrıca KOBİ ve ticarethanelerde kullanılan doğalgazın fiyatında da yüzde 10'luk bir indirim yaptık.”

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX