0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Ekim 2020 Salı 07:47:00 - Güncelleme:13 Ekim 2020 Salı 07:47:00

ECB/Panetta: Dijital euro konusunda geç kalmak istemiyoruz

Kaynak: DHA

ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, henüz "dijital euro"yu piyasaya sürmenin doğru zamanının gelmediğini söyledi, ancak, ECB'nin dijital para birimini piyasa sürme konusunda "geç kalmayacağını" vurguladı.

Avrupa Merkez Bankası'nın dijital para birimini hazırlayıp sunma konusundaki temel motivasyonunun, ECB'nin de hazır olmak istediği, dijital ödeme sistemlerine olan küresel düzeydeki yönelim olduğunun altını çizen Panetta, bununla birlikte, bu sürecin ne kolay ne de riskten uzak olacağı uyarısı yaptı.

Piyasaya sürecekleri ürünün tam da istenilen niteliklerde olması için yapabilecekleri herşeyi yapacaklarını vurgulayan Panetta, ECB'nin dijital para birimi için önceliğinin "güvenliğini" garanti almak olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler : ECB/Panetta Dijital euro ECB Fabio Panetta
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX