0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Nisan 2019 Cumartesi 10:41:00 - Güncelleme:20 Nisan 2019 Cumartesi 11:07:00

Londra'da eylemler dalga dalga yayılıyor! Önüne geçilemiyor

İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce kişi iklim değişikliğine dikkat çekmek için eylemlerini sürdürüyor. Çevrecilerin başlattığı eylemler Londra'nın farklı noktalarını sıçradı. Tam yetki alan İngiliz polisinin eylemcilere acıması yok.

İngiltere'nin başkenti Londra eski günlerini arar oldu. Çevrecilerin başlattığı eylemler şehrin geneline yayıldı. Londra'da iklim değişikliğine dikkat çekmek için geçtiğimiz pazartesi günü parlamento binasına yürüyüş gerçekleştiren binlerce kişi gösterilerini tüm hızıyla sürdürüyor. Yürüyüş düzenleyen binlerce kişi buluşmanın gerçekleştirildiği Oxford Caddesi’ni trafiğe kapattı.

Kapatılan Oxford Caddesi'ne kurulan gemi görünümlü platform üzerinden topluluğa seslenen grup üyeleri, gelecek 11 yıl içerisinde üzerinde yaşadığımız gezegenin, iklim şartlarından dolayı sıkıntılı bir sürece gireceğini belirtti. Yürüyüşe katılan Rising UP grubu üyesi bir kişi yaptığı açıklamada "Bugün burada Rising up üyeleri olarak iklim değişikliğine karşı bir araya geldik. Şu an ülkemizi yöneten kişilere sesimizi duyurmak ve doğruları anlatmak için toplandık. Bu şekilde yaşamaya devam ettiğimiz durumda 11 yıl sonra büyük bir sıkıntının başlangıcına sebebiyet vermiş olacağız" açıklamalarını yaparak Theresa May hükümetine seslendi.

Yaklaşık 500 kişinin yolu kapatmasıyla çevre bölgelerde görev alan polisler güvenliği sağlamak için Oxford Caddesi'ne yönlendirildi. Yürüyüşe katılan bir kişi ise yaptığı açıklamada "Hükümete şartlarımızı kabul ettirmek zorundayız. Çünkü çok fazla vaktimiz kalmadı. Bugün burada yaptığımız şey ise sesimizi duyurmaya çalışmak. Demokrasinin varlığına inanıyoruz, bu yüzden düşüncelerimizi dile getiriyoruz. Geçtiğimiz pazartesi günü birçok ülkede yürüyüşler gerçekleştirildi. 33 ayrı ülke, 80 ayrı şehirde eylemler gerçekleştiriliyor. Şehirlerin önemli noktalarında eylemler yaparak sesimizi duyuruyoruz. Londra’nın en önemli köprüsünde ve meydanında eylemler gerçekleştiriyoruz. Demokrasinin ve topluluğun olduğu her yerde sesimizi duyurmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

POLİSE TAM YETKİ

Polis ekiplerine tam yetki veren İngiltere, eylemlerin önüne geçebilmek için yeni planlar yapmaya başladı.

İklim değişikliğine dikkat çekmek için eylem yapan göstericilere farklı ülke vatandaşları da destek verdi. Avusturya’dan gelen bir kişi yaptığı açıklamada "Düzenlenen bu yürüyüşleri pazartesi günü öğrendim. Büyük bir kitle olduğunu gördüm. Benim burada olma sebebim ise destek vererek politikacılara sesimizi duyurmak. Yapılması gerekenleri politikacılara ulaştırdık. 11 yıl içerisinde yapmamız gerekenlerin bizler farkındayız, politikacılara bu maddeleri sunarak sesimizi daha çok duyurmak istiyoruz" açıklamalarında bulundu.
Yürüyüşler sırasında 15 kişi gözaltına alınmış, Londra’nın en yoğun metro istasyonun da eylemler düzenlemişti.

EYLEMCİLER CADDELERE YERLEŞTİ

Sokakları terk etmeyen eylemciler, çadırlarını caddelere kurmaya başladı.

7 FARKLI NOKTADA EYLEM

Öte yandan eylemlerin nerelerde devam ettiğine yönelik bir harita çıkarıldı.

Buna göre Londra'nın 7 farklı noktasında eylemler günlerdir sürüyor.

(İHA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX