0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Haziran 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:20 Haziran 2019 Perşembe 08:00:00

ABD'den yeni tehdit

Trump yönetiminin, Türkiye’nin savunma sanayiini ve ekonomisini hedef alan 3 farklı yaptırım paketi hazırladığı iddia edildi. 

Rusya'dan Türkiye’ye yapılacak olan S-400 hava savunma sistemi teslimatına kısa bir süre kala, ABD yönetimi tehditlerini sürdürüyor. Trump yönetiminin, teslimatın yapılmasının ardından uygulamaya koymak üzere Türkiye’ye yönelik 3 yaptırım paketi üzerinde çalışma yaptığı iddia edildi. Bloomberg’in üst düzey ABD’li isimlere dayandırdığı haberine göre, üzerinde durulan en ağır şartlara sahip yaptırım paketi, Türkiye ekonomisinin zora sokulmasına yönelik maddeleri içeriyor. 

SAVUNMA SANAYİİ HEDEFTE

Haberde, ABD yönetiminin en çok destek verdiği seçeneğin, Türkiye'nin stratejik savunma sanayii şirketlerinin hedef alınmasına yönelik paket olduğu belirtildi. Yaptırımların uygulanmaya başlanması durumunda, Türkiye’deki savunma sanayii şirketlerinin ABD finansal sistemine erişimi kesilecek ve bu ülkeyle parça alım satımı yapılamayacak.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX