0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ağustos 2020 Cuma 10:42:00 - Güncelleme:21 Ağustos 2020 Cuma 12:45:00

Doğalgaz ihracatında Azeriler Rusya'yı geride bıraktı

Türkiye pazarında Azerbaycan'ın doğalgaz tedariğinde Rusya'yı geride bıraktığını belirten Rus uzman, "Azerbaycan'ın Türkiye ve Avrupa pazarlarına sunduğu gaz, Rusya'ya ciddi bir rekabet getiriyor." dedi.

PRUE Finansal Yönetim Bölümü Doç. Plehanov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un Rusya'ya yapacağı ziyaret öncesi Rusya ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ilişkilerine ilişkin EADaily'e değerlendirmelerde bulundu.

RUSYA, TÜRKİYE'DEKİ PAYINI KAYBEDİYOR

Azerbaycan'ın Türkiye'ye ve Avrupa'ya yönelmesinin ekonomik ilişkilerin gelişmesini biraz karmaşıklaştırdığını belirten Rus uzman, "Azerbaycan'ın Türkiye ve Avrupa pazarlarına sunduğu gaz, Rusya'ya ciddi bir rekabet getiriyor. Türkiye pazarında Azerbaycan, doğalgaz tedariğinde Rusya'yı geride bıraktı. Rusya bu pazardaki payını kaybediyor, gelir kaybediyor, tabi ki bundan hoşlanmıyor." dedi.

(Star.com.tr)

Etiketler : Doç. Plehanov azerbaycan türkiye doğal gaz
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX