0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Nisan 2017 Perşembe 09:45:00 - Güncelleme:06 Nisan 2017 Perşembe 10:22:00

Bakan Arslan: 3. Havalimanı ile ekonomiye tam...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, “3. Havalimanı ekonomiye 79 milyar dolarlık ilave katkı yapacak. İlk yıl 100 bin kişiye, tam kapasiteye eriştiğinde yılda 225 bin kişiye istihdam sağlayacağız” dedi.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'da yapımı süren üçüncü havalimanının Türk ekonomisi ve istihdamına büyük katkı sunacağını belirterek, "İstanbul 3. Havalimanı, ticaretimize çok ciddi katkı koyacak ve bizim beklediğimiz o ki 2025 yılında ülkemizdeki gayrisafi hasılanın yüzde 4,9'unu oluşturacak. Muhteşem ve müthiş bir rakamdan bahsediyoruz. 79 milyar dolarlık sadece havalimanından kaynaklı ilave bir hasıla oluşacak" dedi. “Bizim tek derdimiz istihdam değil, bu havalimanından kaynaklı ülkemizin ticaretini, ekonomisini büyütmek” diyen Arslan, Türkiye’yi 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokmak istediklerini, yeni havalimanının da bu hedefin gerçekleşmesinde çok önemli bir unsuru olacağını vurguladı. 

 

180 MİLYON KİŞİ UÇUYOR 

Bakan Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Türkiye'de "uçmayan insan kalmasın, havayolu halkın yolu olsun" talimatları çerçevesinde çok ciddi mesafe katedildiğini söyledi. Ülkede 25 olan havaalanı sayısını 55'e çıkardıklarını anımsatan Arslan, "Türkiye'nin her yeri uçakla gidilebilir hale geldi. Geçmişte Türkiye'den yılda 35 milyon yolcu iç ve dış hatta uçarken bugün 180 milyon kişiye geldik" diye konuştu. 

 

Türkiye’yi merkez haline getirecek 

Arslan, üçüncü havalimanının "aktarma havalimanı" konumunda olacağına dikkati çekerek, şunları söyledi: "Dünyanın neresinden olursa olsun uçaklar gelecekler, ülkenizde transfer yapacaklar. Uçağın havalimanınıza inmesi bir gelir, yolcunun inmesi bir gelir ve yaptıkları alışverişlerden kaynaklı bir gelir elde ediyorsunuz. Bu aktarma havalimanları dünya havacılığında sizi hem merkez haline getiriyor hem de gelir getirme anlamında da ülkenin büyümesine katkı koyuyor." 

 

Dünyada söz sahibi olacağız

Arslan, Türkiye'nin havacılıkta dünyada da söz sahibi olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti: "İstanbul 3. Havalimanı bu anlamda gerçekten bir şaheser. Kömür ocaklarının olduğu bir yerde bataklıkları kurutup yeni bir alan kazandırıyoruz ve kazandırdığımız bu alanda da 10 milyar euroluk bir yatırım yapıyoruz." 

 

200 milyon yolcuya hizmet 

Dünyanın yeni havalimanını gıptayla izlediğini ifade eden Arslan, "3. havalimanını hem biz önemsiyoruz hem dünya önemsiyor, bazen gıptayla izliyorlar. Yılda 200 milyon yolcuya hizmet edecek bir havalimanı" dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX