0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ağustos 2019 Salı 08:56:00 - Güncelleme:23 Ağustos 2019 Cuma 13:28:00

KYK yurt başvurusu sayfası

KYK yurt başvuruları alınmaya başladı. KYK yurt başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtı ve KYK yurt başvuru yapma sayfası arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Üniversite kayıt işlemlerine de bugün itibari ile başlayan öğrenciler aynı zamanda yurt başvurularını da gerçekleştirebilecek. KYK yurt başvuruları bu yıl 19 Ağustos ve 26 Ağustos tarihleri aralığında yapılabilecek.

KYK yurt başvuruları bugün itibari ile başladı. KYK yurt başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtı ve KYK yurt başvuru yapma sayfası arama motorlarında yoğun olarak aratılmaya başladı. Üniversite kayıt işlemlerine de başlayan öğrenciler aynı zamanda yurt başvurularını da bugün itibari ile yapabilecek. KYK yurt başvuruları bu yıl 19 Ağustos ve 26 Ağustos tarihleri aralığında gerçekleştirilecek.  T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından alınacak olan başvurular Dijital Türkiye” (e-Devlet) üzerinden yapılacak. Değerlendirme sonuçları; kurumun internet sayfası http://sonuc.kyk.gov.tr adresinden açıklanacak. KYK yurt başvuru işlemleri ve KYK yurt başvuru yapma sayfasına haberimizden erişim sağlanabiliyor. 

KYK YURT BAŞVURU YAPMA SAYFASI
 

 

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.

2.  ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler,

3. Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,

4. Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklardır.

5. Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası http://sonuc.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX