0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Eylül 2019 Çarşamba 08:49:00 - Güncelleme:13 Eylül 2019 Cuma 16:07:00

Ek tercih dönemi 2019 bugün sona eriyor!

Ek tercih dönemi 2019 bugün sona eriyor. Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır? soruları arama motorlarında en çok araştırılan konular arasında yerini aldı. ÖSYM'nin yayınladığı kılavuza göre, 5 Eylül'de başlayan üniversite ek tercih dönemi yarın 11 Eylül'de yani bugün bitiyor.

Ek tercih dönemi 2019 bugün sona eriyor. Ek tercih başvurularını yapan adaylar "Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? Ek tercih sonuçları nereden açıklanıyor?" sorularının yanıtını arama motorlarında araştırmaya başladı. ÖSYM geçtiğimiz günlerde ek yerleştirme kılavuzu yayınlayarak, tercih dönemin 5 Eylül'de başlatmıştı. Ek tercih dönemi için verilen sürenin sonuna geliniyor. Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile öğrenciler artık hangi okulda okuyacağını öğrenmek istiyor. Ek tercih süreci ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor.

EK TERCİHLER NASIL YAPILIYOR?

Ek yerleştirme kontenjanlarını, 2019-YKS merkezî yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar ile 2019- YKS merkezî yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlar oluşturuyor.

2019-YKS ek yerleştirmede tercih yapabilmek için adayların 2019-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan 24'ü geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabileceklerdir.

Tercihlerin tümünün doldurulması zorunlu değildir. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dört programı yazmakla yetinebilir. Bu durumda adayın, girmek istediği bu dört programı (1.) sıra numaralı yerden başlayarak tercih sırasına göre yazması gerekir.

Ek yerleştirme kontenjanlarına yerleştirme yapılırken, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu ve 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara uyulacaktır. Bu kılavuzlarda yer alan bedensel engelliler, bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin mezunları ile ilgili ilke ve kurallar ek yerleştirme için de geçerlidir. Bu nedenle adaylar, adı geçen kılavuzları yeniden incelemelidir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX