0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Eylül 2018 Cumartesi 00:00:00 - Güncelleme:29 Eylül 2018 Cumartesi 00:00:00

Yunanistan'dan AB üyeliğine destek

Yunan hükümeti, Ankara’yla ilişkilerin çok iyi bir yolda olduğunu belirterek ‘Türkiye’nin AB üyeliğine destek vereceklerini’ açıkladı.

Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde yaşanan gerginlik yerini yumuşamaya bırakıyor. Türk yargısının sınırda yakalanan Yunan askerlerini serbest bırakmasının ardından başlayan olumlu hava Yunanistan’dan yapılan son açıklamayla pekişti. 

AB'NİN DE ÇIKARINA

Yunanistan'ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrougalos, ülkesinin Türkiye’yle ilişkilerinin çok daha iyi bir yolda olduğunu söyledi. Katrougalos, bazı Avrupalı liderler tarafından gündeme taşınan Türkiye'nin AB'ye “imtiyazlı ortak” olmasına yönelik açıklamalara ilişkin “Avrupa'da nasıl bir geleceğe sahip olacağına Türkiye karar vermeli. Biz Türkiye'nin Avrupa perspektifini her halükarda destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı. “Türkiye, İslam dünyasına açılan bir kapı” ifadelerini kullanan Katrougalos, Avrupalı bir Türkiye'nin sadece Yunanistan’ın değil, tüm AB'nin çıkarına olacağını vurguladı. İyi niyet ve diyalogla sorunların çözülmesi gerektiğine dikkati çeken Katrougalos, “İki (Yunan) askerin geri dönüşünden sonra, çok daha iyi bir anlayış atmosferinde olduğumuzu görüyorum” diye konuştu. 

Çok benziyoruz

Yunan Dışişleri Bakanı Kocias'ın mevkidaşı Çavuşoğlu’yla İzmir sokaklarındaki yürüyüşü sırasında Türk ailelerle sohbet ettiğini anımsatan Katrougalos, “Birbirimize çok benzeriz. Şimdi aramızda daha iyi bir anlayış zamanı” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX