0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Eylül 2018 Cumartesi 00:00:00 - Güncelleme:29 Eylül 2018 Cumartesi 00:00:00

YPG terörist bir örgüt

Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, YPG’nin Suriye Demokratik Güçleri adı altında çok sayıda insan hakları ihlalinde bulunduğunu ve terör örgütü PKK’yla bağlantılı olduğunu söyledi.

Avrupa ülkeleri, Trump yönetiminin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) paravan ismiyle milyarlarca dolarlık silah ve para yardımında bulunduğu terör örgütü YPG’den desteklerini çekiyor. Son olarak Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, milletvekillerine YPG’nin Suriye’deki gerçek yüzünü ifşa eden açıklamalarda bulunarak hükümetine terör örgütüne destek vermemesi çağrısında bulundu. 

ÇOCUKLARI KAÇIRIYOR 

Blok, Dışişleri Bakanlığı Komisyonu’ndaki milletvekillerinin hükümetin Suriye'deki muhaliflere verdiği destekle ilgili sorularına yazılı cevap verdi. Blok, “YPG tarafından yapılan insan hakları ihlalleri hakkında çeşitli raporlar yayımlandı. Buna ek olarak YPG'nin Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinde bulunan PKK’yla bağlantısı var. Ayrıca YPG'nin rejimle bağlantıları var ve özerk bölge isteğine ulaşmak için ılımlı muhalif gruplara karşı mücadele ediyor” ifadelerini kullandı. Hollandalı bakan açıklamasında Uluslararası Af Örgütü’nün ve İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün raporlarına dikkati çekti. Blok, raporlarda PKK/YPG’nin bölgedeki insanlara şiddet ve baskı uyguladığı çocukları kaçırarak zorla örgüte aldığı gibi birçok insan hakkı ihlali yaptığını vurguladı. 

TEK HEDEF DEAŞ DEĞİL 

Bir muhalif grubun silahlandırılması için uluslararası yasal dayanak olması gerektiğine dikkati çeken Blok, “Silahların sadece DEAŞ'a karşı kullanılma hedefi olsaydı, bunun için yasal bir temel oluşabilirdi. İnsan hakları ihlalleri raporu, SDG'de dominant rolü üstlenen YPG'nin rejimle temasta olması ve YPG'nin PKK’yla bağlantısı gerçeği, Hollanda hükümetinin SDG'ye destek vermemesi için bir sebeptir” değerlendirmesinde bulundu. 

Esed esirleri serbest bırak

Türkiye ve Rusya'nın vardığı mutabakat sonucu saldırıların sonlandığı İdlib’de siviller cuma namazının ardından Esed rejimini protesto etti. Protestoya Halep ve Hama’dan da siviller katıldı. Ellerinde ÖSO ve Türkiye bayrağı taşıyan göstericiler, Esed rejiminin cezaevlerinde alıkoyduğu tutukluların serbest bırakılması için Ankara’dan destek istedi. Göstericiler, “Tutuklulara özgürlük”, “Tutuklular dosya değildir, davadır”, “Esed hapsindeki babamı istiyorum” yazan Arapça, İngilizce ve Türkçe dövizlerle yürüdü. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX