0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Ağustos 2021 Çarşamba 10:00:00 - Güncelleme:04 Ağustos 2021 Çarşamba 10:00:00

YPG, Paris'ten ancak sembolik bir destek alabilir

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron kısa süre önce terör örgütü PYD/YPG'i Paris'te ağırlayarak bir görüşme gerçekleştirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron görüşmeye katılan sözde "Suriye Demokratik Konseyi' üyelerine teşekkür edip terör örgütünün uluslararası olarak tanınmasını sağlamaya yönelik çalışacağının sözünü verdi. Fransa'nın bu yönde çaba sarf edeceğini de sözlerine ekleyen Macron, Türkiye tarafından kınandı. Ancak istihbarat sitesi İntelligence Online, örgütün Fransa'ya yaklaşmasındaki asıl sebebin Rusya'dan Esad rejimi ile anlaşma masasına oturması yönünde gelen baskı olduğunu iddia etti.

DESTEK ARIYOR AMA...

Site, haberinde Macron'un ifadelerine karşın örgütün "Paris'in sembolik desteğinden" fazlasını alamayacağını iddia ederek şu ifadelere yer verildi: "Suriyeli Kürtler, Rusya'nın Şam ile anlaşma görüşmelerinin devam ettirilmesi yönündeki baskısı altında uluslararası müttefiklerinden destek bulmaya çalışıyor. Fransa Cumhurbaşkanı için de yüksek umutları var ancak Paris'in sembolik bir destekten fazlasını vereceği düşünülmüyor."

(Akşam)

Etiketler : Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Suriye Demokratik Konseyi terör örgütü
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX