0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Temmuz 2021 Salı 23:29:00 - Güncelleme:13 Temmuz 2021 Salı 23:29:00

Venedik'i korumak için önemli adım: Gemilerin geçişi yasaklandı

İtalya, tarihi Venedik kent merkezini korumak için önemli bir adım attı. 25 bin tonun üzerindeki gemilerin Giudecca kanalına girişi yasaklandı. Yasak, 1 Ağustos itibarıyla geçerli olacak.

İtalya, tarihi mirasını korumak için harekete geçti. Gözde turist mekanı Venedik ile ilgili uyarıları dikkate aldı.

Yolcu gemilerinin kanaldan geçişini yasakladı. Roma yönetiminin kararı, 25 bin tonun üzerindeki gemileri kapsıyor.

Bu gemiler 1 Ağustos itibarıyla lagün şehrin içinde yol alamayacak. Kararın, Venedik kent merkezini koruma amacıyla alındığı duyuruldu.

UNESCO'DA UYARMIŞTI

Bilim insanları yolcu gemilerinin taşıdığı riske uzun süredir dikkat çekiyordu. Şehirde yaşayanlar kadar tarihi yapılar, kentin kültürel mirası ve ekosisteminin de tehdit altında olduğu belirtiliyor.

Daha önce UNESCO da İtalya'yı uyarmıştı. Büyük gemilerin Dünya Mirası listesindeki bölgeden geçişi yasaklanmadığı takdirde kara listeye alınacakları tehdidinde bulunmuştu.

Venedik, kıyı şeridi boyunca uzanan Venedik lagününde, 118 ada üzerine kurulu ve birbirine kanallarla bağlı bir şehir olarak turistlerin ilgisini çekiyor.

Ancak şehirde büyük gemilerin oluşturduğu tahribata çevreciler tepki gösteriyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX