0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Ağustos 2020 Salı 10:47:00 - Güncelleme:25 Ağustos 2020 Salı 10:47:00

Ukrayna'dan Türkiye'ye uçak teklifi: Ortak üretelim

Ukrayna'dan Türkiye'ye ortak uçak üretimi teklifi geldi. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, 'Antonov AN-178'in üretimi Türkiye'de de olabilir.' dedi.

Los’un temaslarında, Türkiye ve Ukrayna’nın Antonov konusundaki işbirliğine dair detaylar ele aldı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Milliyet’e yaptığı açıklamada “Biz Türk tarafına ortak üretim için hazır olduğumuzu söyledik. Antonov şirket tesisleri de hazır. Bu hafta Başbakan Yardımcısı ve beraberindeki heyet Türkiye’ye gelecek. Görüşmeler devam edecek ancak artık sadece siyasi seviyede değil, teknik uzmanlar da görüşmeye başladı. Artık Türk tarafından adım bekliyoruz. Antonov AN-178’in üretimi Türkiye’de de olabilir” dedi.

RUSYA ÇEKİNCESİ

Savunma kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Tusaş ve Antonov’un ortak çalışıp çalışamayacağı konusu ilk kez üç yıl önce gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Şubat’ta Ukrayna ziyaretinin ardından taraflar tekrar görüşmeye başladı. Tarafların ortak üretimde maliyet hesaplaması konusunda mutabık kalmadığı belirtiliyor. Türkiye maliyetlerin ortak paylaşılmasını istiyor. Türkiye’nin diğer çekincesi ise, Rusya ile savunma sanayii konusundaki işbirliğinin olumsuz etkilenme ihtimali.

Etiketler : Rusya Ukrayna Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha Antonov AN-178 Ukrayna-Türkiye Türkiye Antonov şirket tesisleri Recep Tayyip Erdoğan
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX