0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Ocak 2018 Perşembe 23:49:00 - Güncelleme:18 Ocak 2018 Perşembe 23:50:00

Trump Bibi’yi üzdü 

ABD Başkanı Trump, Netanyahu’nun ‘elçilik bu yıl taşınacak’ açıklamasını yalanladı. Netanyahu bunun üzerine kıvırıp ‘büyükelçilik yapımı yıllar alacak’ dedi. 

Donald Trump’la İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu arasına Kudüs meselesi girdi. ‘Bibi’ lakaplı Netanyahu önceki gün, “ABD elçiliğini Kudüs’e bu yıl içinde taşıyacak” açıklamasını yapmıştı. Trump, dün yaptığı açıklamada, Netanyahu’yu yalanladı. Netanyahu’yla farklı senaryolar hakkında konuştuklarını kaydeden Trump, “O konuya bu şekilde bakmıyorum” dedi. 

BİBİ AĞIZ DEĞİŞTİRDİ

Trump'ın açıklamasının ardından İsrail Başbakanlık Ofisi’nden bir yetkili, Netayahu’nun ‘büyükelçilik yapımının yıllar alacağını ancak Washington’un Kudüs’e elçiliğini taşımak için geçici tedbirler alacağına inandığını’ söylediğini kaydetti. Trump yönetimi ABD’nin onlarca yıl süren İsrail politikasını değiştirerek aralık ayı başında Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı almış ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını açıklamıştı. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise, geçen ay yaptığı açıklamada büyükelçiliğin taşınmasının 3 yıldan önce olmayacağını belirtmişti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX