0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Mayıs 2020 Perşembe 16:55:00 - Güncelleme:14 Mayıs 2020 Perşembe 16:55:00

TİKA'dan Irak'ta 5 bin aileye ramazanda gıda yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca, Irak'ta ihtiyaç sahibi 5 bin aileye gıda yardımında bulunuldu.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkan Yardımcısı Hasan Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) ramazan yardımları kapsamında Irak'ta ihtiyaç sahibi 5 aileye gıda kolisi dağıttığını söyledi.

Turan, söz konusu gıda kolilerinin Musul, Telafer, Diyala, Kifri ve Salahaddin'de dağıtıldığını söyledi.

Türkiye'nin daha önce de yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Irak'a binlerce maske yardımı yaptığını hatırlatan Turan, her zaman Irak halkı ve Türkmenlerin yanında olan Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür etti.

Öte yandan ITC Diyala İl Başkanı Semir Salihi ise 2 bin gıda kolisinin Diyala'nın Hanekin ilçesi, Kızlarbat ve Mendeli kasabaları ile Adanaköy, Karağan ve Kördere köylerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını aktardı.

Salihi, ''Hiçbir zaman Iraklıları yalnız bırakmayan Türkiye, bu ramazanda da ihtiyaç sahiplerini unutmadı." dedi.

Etiketler : ırak ırak türkmen cephesi ramazan ramazan yardımı yardım ITC TİKA Türkiye yardım kovid-19 covid-19 türkmenler ırak türkmenler musul telafer
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX