0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ağustos 2021 Pazar 12:01:00 - Güncelleme:22 Ağustos 2021 Pazar 14:32:00

Taliban'dan Rusya aracılığıyla Pencşir Vadisi'ndeki 'isyancılarla' anlaşma teklifi

Rus büyükelçi Jirnov, Taliban'ın ele geçiremediği tek vilayet olan Pençşir için direnişçilerle siyasi diyaloğun kurulmasına yardım etmesini istediğini söyledi.

YouTube kanalında yayınlanan Solovyov Live isimli programa katılan Rusya'nın Kabil Büyükelçisi Dmitriy Jirnov, Taliban'ın Moskova'dan Pençşir Vadisi'ndeki direnişçilerle siyasi diyaloğun kurulmasına yardım etmesini istediğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre; Jirnov, bugün itibariyle Taliban'ın kontrolünde olmayan tek bölgenin Pençşir vilayeti olduğunu belirterek, "Bugün, Rusya'nın Afganistan'da farklı siyasi güçler üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu bilen Taliban'ın siyasi ofisinden üst düzey bir temsilci, elçiliğimizi ziyaret ederek, Pençşir'e siyasi bir mesaj iletmemizi istedi" dedi.

Büyükelçi, mesajın içeriğiyle ilgili olarak şunları paylaştı:

"Taliban temsilcisi Pençşir'e şunları iletmemizi istedi: Taliban şu ana kadar Pençşir'e güç kullanarak girmek için tek bir girişimde bile bulunmadı. Taliban, çözüm için barışçıl bir yol bulmayı, örneğin siyasi bir anlaşmaya varılabileceğine inanıyor. Taliban, kan dökülmesini değil, sorunun diyalog yoluyla çözülmesini istiyor."

Büyükelçi ayrıca, Taliban'a karşı verdiği mücadele ile tanınan ünlü komutan Ahmed Şah Mesud'un oğlu Amrullah Salih'in Pençşir'deki direnişe liderlik ettiğini ve batılı ülkelerden direniş savaşçılarına silah yardımı yapmalarını talep ettiğini kaydetti.

Etiketler : Kabil Büyükelçisi Dmitriy Jirnov taliban rusya moskova yardım Pençşir Vadisi
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX